Un tânăr a murit înghețat, la -50 de grade, după ce mașina i s-a stricat pe Drumul Oaselor

Ultima actualizare: 08-12-2020 21:10
Un tânăr a murit înghețat în mașină, la -50 de grade, după ce mașina i s-a stricat pe Drumul Oaselor - 6
Profimedia

Un tânăr de 18 ani din Rusia a murit înghețat la finalul săptămânii trecute, după s-a rătăcit pe Drumul Oaselor și mașina i s-a stricat. Acesta nu a supraviețuit temperaturilor de -50 de grade, până la sosirea ajutoarelor.

Serghei Ustinov și prietenul său, Vladislav Istomic, plecaseră pe 28 noiembrie din Iakuțk spre Magadan, însă la un moment aceștia au virat greșit și s-au rătăcit, potrivit Siberian Times.

Abia în noaptea de 5 decembrie, polițiștii au anunțat că au găsit un autoturism Toyota Chaser acoperit cu gheață, la peste 100 de kilometri de satul Tomtor, din Oymyakon - cea mai friguroasă zonă locuită de pe Pământ.

Serghei a fost găsit decedat, în timp ce Vladislav se afla în stare gravă, cu degerături severe la brațe și la picioare. El a fost transportat de urgență la un spital din apropiere.

Cei doi tineri de 18 ani s-au rătăcit pe drum și au ajuns pe celebrul Drum al Oaselor, o șosea de 2.000 de km construită de deținuți pe timpul lui Stalin. La un moment dat, mașina li s-a stricat și au fost nevoiți să aștepte ajutoare la temperaturi care ajungeau și la -50 de grade.

Însă polițiștii spun că cei doi nu erau îmbrăcați corespunzător pentru a face față temperaturilor extreme și nici mașina nu era echipată pentru condiții de iarnă severă.

În această zonă, pe timp de iarnă, oamenii pleacă la drum foarte rar cu mai puțin de două autoturisme, din cauza riscului ridicat de a murit de hipotermie în caz că una dintre mașini se strică până la destinație, mai scrie Siberian Times.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO