Un detectiv supraponderal acuză poliția britanică de discriminare

Ultima actualizare: 22-10-2017 19:33
Poliția britanică
iStock

O polițistă supraponderală, cunoscută sub porecla de „Luna Albastră” (eng. Blue Moon) a pierdut lupta în instanță.

Rebecca Tiffin, care a ocupat funcția de detectiv, susține că este victima discriminării. Femeia nu a reușit să treacă probele sportive, condiție obligatorie pentru a-și păstra postul, notează DailyMail.

Aceasta susține că examinatorii au „supraexaminat-o”, iar pe baza acestui motiv a apelat în instanță, acuzându-i de discriminare pe motive de sex.

Detectivul susține că are o glandă tiroidă sub-activă, ceea ce a determinat-o să se îngrașă. În plus, mărturisește ea, ar suferi de stres, anxietate și depresie.

În vârstă de 39 de ani a fost poreclită „Luna Albastră” de colegii săi pentru că obișnuia să absenteze frecvent de la muncă, din cauza unor probleme de sănătate.

În plus, femeia a încercat să-și mute data se susținere a testelor sportive, invocând infecții ale sinusurilor sau spunând că are probleme cu copilul.

Tribunalul din Reading a ajuns la concluzia că femeia nu suferea de aceste probleme pe care le invoca.  Astfel, judecătorii au decis că Rebecca nu este o victimă a discriminării, iar singura sa problemă ar fi lipsa de mișcare, notează DailyMail.

Superiorul său a declarat că a încercat s-o ajute și chiar i-a permis să beneficieze de accesul la sala de fitness.

Cu toate acestea, judecătorul a adăugat: "Cerința de-a trece evaluarea anuală de educație fizică aplicată tuturor ofițerilor operaționali din cadrul Poliției Surrey  era o cerință necesară din motive de siguranță.Reclamanta nu a fost forțată să demisioneze. Aceasta a fost alegerea ei.”

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO