Trenduri de Crăciun. Cum s-a ajuns la podoabe de brad din coarnele vacilor


Ultimul update: Miercuri 06 Noiembrie 2019 09:33
Data publicarii: Miercuri 06 Noiembrie 2019 08:22
Categorie: Stiri Diverse

Se apropie sărbătorile de iarnă şi mulţi dintre noi se gândesc deja la împodobirea bradului. Ultimul trend în domeniu este unul eco, adică să renunţăm la decoraţiunile din plastic, pentru a proteja mediul înconjurător.

 

Aşa că unele podoabe sunt făcute chiar şi din... coarnele vacilor. Şi nu orice vaci, ci unele din Uganda.

Cei care se află în aceste zile la Londra pot admira o expoziţie care prezintă tendinţele pentru Crăciunul de anul acesta.

Reni, brăduţi în miniatură, inimioare, steluţe sau îngeraşi... Toate aceste decoraţiuni care se regăsesc în aceasta expoziţie sunt produse din coarnele vacilor din Uganda. Localnicii obişnuiau să le ardă, dar o femeie de afaceri din Marea Britanie a văzut potenţialul unui nou business în coarnele de dimensiuni impresionante. Aşa că i-a convins pe fermieri să le folosească într-un mod mai util.

De asemenea, se revine la obişnuitele globuleţe sau a figurinelor în formă de ren din sticlă, în locul celor din plastic.

Nu în ultimul rând, noile tendinţe de Crăciun anunţă revenirea la tradiţionalele mesaje prin felicitări şi cărţi poştale, în loc de SMS-uri sau mesaje pe reţelele de socializare. Şi aici, imaginaţia e liberă, cu felicitări tridimensionale, cu pomişori, ursuleţi sau căsuţe de turtă dulce.

Tot pentru sezonul rece, la târgul de la Londra se găsesc şi pături sau covoare produse din sticle de plastic reciclate. De exemplu, pentru o singură pătură se reciclează 300 de sticle de plastic.

Târgul de Crăciun a salvat turismul pe timp de iarnă. Prețul unui pachet de 2 nopți
Reacțiile arădenilor când au văzut că primăria instalează deja luminile de Crăciun
Cum s-au scumpit vacanţele din cauza bugetarilor. Preţuri mai mari şi cu 50%
VIDEO PROTVPLUS.RO