Suma incredibilă câștigată de o barmaniță după 71 de ore de muncă. „De asta trebuie să lăsați bacșiș”

Dată publicare: 07-03-2021 15:09
Dată actualizare: 07-03-2021 15:16


Chelnerita

O barmaniță din SUA și-a postat fluturașul de salariu pe o rețea de socializare pentru a le arăta oamenilor cât de puțin câștigă și pentru a îi îndemna să le lase întotdeauna bacșiș angajaților din industria serviciilor, potrivit Insider.

Aliyah Cortez, în vârstă de 20 de ani, este angajată ca barmaniță la un local cu specific sportiv din Austin, Texas. Ea a muncit din greu în ianuarie, îndeplinind în același timp și rolul de chelneriță.

La capătul a două săptămâni de lucru, în care a muncit 71 de ore, ea a fost remunerată cu doar 9,28 de dolari. Ea și-a prezentat fluturașul de salariu într-un clip pe TikTok.

@f.aa.ded

PSA #psa #fyp #foryou #bartender #server #work #tips #chooseone #CleanFreshHype #photography101 #hardwork #viral

♬ original sound - bronté

Din acești bani trebuie să se întrețină pe ea și pe fiul ei, Elijah, de aproape 2 ani.

„De asta trebuie să lăsați mereu bacșiș barmanilor, chelnerilor și personalului din servicii, pentru că acesta este salariul meu pe două săptămâni”, a spus tânăra.

Ea a explicat că are un salariu de 2,13 dolari pe oră, astfel că suma adunată în două săptămâni de muncă s-ar ridica la 150 de dolari. Însă din acești bani, o parte importantă se duce la stat, pe asigurarea socială, asigurarea medicală și impozitul pe venit. Așa se face că în mână, ea a primit doar 9,28 de dolari, pentru două săptămâni de muncă.

„Desigur, primesc bacșișuri, dar atât câștig eu pe oră”, a mai spus Aliyah Cortez.

Angajații din industria serviciilor din SUA pot fi remunerați chiar și cu câțiva dolari pe oră, atâta timp cât diferența până la salariul minim pe economie, de 7,25 de dolari pe oră, este acoperită din bacșișuri.

Sursa: insider.com

Tags: barmanita, sua,


VIDEO PROTVPLUS.RO