Senat: Nerespectarea repetată a măsurilor anti-COVID atrage suspendarea activităţii operatorilor economici

Dată publicare: 14-06-2021 22:26
Dată actualizare: 14-06-2021 22:30


magazin

Firmele care nu respectă în mod repetat măsurile anti-Covid se vor alege cu activitatea suspendată, prevede un proiect de lege adoptat luni de Senat.

Plenul Senatului a adoptat tacit, luni, proiectul de lege al Guvernului care prevede suspendarea succesivă pentru 15 şi, respectiv, 30 de zile a activităţii operatorilor economici care continuă să nu respecte măsurile anti-COVID la acelaşi sediu, principal sau secundar, într-un interval de 15 zile de la constatarea precedentă.

Potrivit actului normativ, în cazul în care "operatorul economic nu respectă la acelaşi sediu, principal sau secundar, într-un interval de 15 zile de la constatarea precedentă a contravenţiei, pe lângă sancţiunea contravenţională principală, agentul constatator dispune şi sancţiunea contravenţională complementară a închiderii temporare pe o durată de 15 zile, respectiv 30 de zile a sediului principal sau secundar în care operatorul economic desfăşoară activitatea fără respectarea condiţiilor stabilite".

Proiectul de lege al Guvernului pentru modificarea Legii privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz.

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO