”Robin Hood” al Italiei, condamnat. Câți bani furați le-a dat săracilor timp de 7 ani


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 04 Octombrie 2018 20:24
Categorie: Stiri Diverse
bani euro

Un manager de bancă din Italia a primit porecla de "Robin Hood al Italiei" după ce a furat bani de la clienţii înstăriţi pentru a-i da persoanelor sărace, relatează BBC.

Gilberto Baschiera, fost manager la o bancă din orăşelul Forni di Sopra, a furat aproape un milion de euro pe parcursul a şapte ani, din conturile persoanelor înstărite. Ulterior, transfera sumele în conturile persoanelor care nu puteau obţine un credit de la bancă. Niciodată, însă, nu a luat bani pentru el însuşi.

"Întotdeauna am crezut că, pe lângă protejarea deponenţilor, treaba noastră era să îi şi ajutăm pe cei în nevoie", a declarat Gilberto Baschiera, citat de BBC.

În plus, "Robin Hood al Italiei" a mai precizat şi că sistemul bancar "îi abandonează pe pensionari cu venitul minim şi pe tinerii fără resurse."

Furtul a început în anul 2009, în timpul crizei financiare. De-atunci, de fiecare dată când unui locuitor al oraşului Forni di Sopra îi era refuzat un împrumut, Gilberto Baschiera îi transferă bani.

O parte a "clienţilor" restituiau banii ulterior obținerii creditului, însă alţii nu au făcut acest lucru. Astfel că, în cele din urmă, bancă a descoperit gaura financiară de aproape un milion de euro.

"A explicat autorităţilor de ce a făcut acest lucru, şi că a crezut că persoanele pe care le ajuta vor reuşi să îi dea banii înapoi", a precizat avocatul lui Gilberto Baschiera.

Cu toate acestea, prin prisma faptului că nu şi-a asumat niciun ban, "Robin Hood al Italiei" a evitat închisoarea cu executare. A primit doar doi ani de închisoare cu suspendare, dar şi-a pierdut locul de muncă, iar avocatul lui susţine că şi-a pierdut şi casa.

"Preţul a fost prea mare. Nu cred că aş mai face asta din nou", a adăugat Gilberto Baschiera.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: BBC

VIDEO PROTVPLUS.RO