Piton acoperit cu sute de căpuşe. Ce s-a întâmplat cu reptila. VIDEO

Ultima actualizare: 11-01-2019 14:06
sarpe, australia, capuse,
Facebook.com

Experţi în capturarea şerpilor au salvat un piton acoperit cu sute de căpuşe, în Australia, relatează vineri BBC.

Într-o înregistrare video publicată pe internet poate fi văzută reptila acoperită cu paraziţi, descoperită într-o piscină din spatele unei case din zona Gold Coast, în statul Queensland, relatează Agerpres.

Şarpele a fost capturat şi transportat la o clinică specializată în animale sălbatice pentru a primi îngrijiri medicale.

Medicii veterinari au îndepărtat peste cinci sute de căpuşe de pe corpul reptilei, a declarat pentru BBC specialistul în şerpi Tony Harris. Acesta a dat asigurări că animalul se va face bine.

Harris a avansat ideea că şarpele ar fi încercat să înece căpuşele în piscină. ''Evident, se simţea extrem de inconfortabil'', a spus el.

Se întâmplă deseori ca în sălbăticie pe corpul şerpilor să se ataşeze căpuşe sau alţi paraziţi, a declarat Bryan Fry, profesor asociat la Universitatea din Queensland. Însă prezenţa unui număr atât de mare de căpuşe indică faptul că şarpele suferea probabil de o boală, posibil din cauza căldurii sau a condiţiilor secetoase.

''În mod cer evident era un animal în stare gravă dacă mecanismele sale de apărare erau atât de deteriorate", a spus Fry. ''Mă îndoiesc de faptul că ar fi supravieţuit dacă nu ar fi fost scos şi tratat", a adăugat el.A

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO