O studentă a fost ucisă cu pietre și corpul ei a fost incendiat în Nigeria, după ce a fost acuzată de blasfemie

Ultima actualizare: 14-05-2022 21:19
Deborah Samuel
Twitter/Document Women

O studentă din Nigeria a fost ucisă cu pietre și corpul ei a fost incendiat, după ce a fost acuzată de blasfemie împotriva profetului Mahomed.

 

Deborah Samuel a fost ucisă de o mulțime în nordul Nigeriei, după ce a fost lovită cu pietre, a fost bătută și i s-a dat foc din cauza unui mesaj considerat a fi o blasfemie la adresa profetului Mahomed.

Mai multe persoane au scos-o pe Deborah dintr-o cameră de securitate în care se ascundea la școala Shehu Shagari din Sokoto, nord-vestul Nigeria, și au ucis-o, donform Daily Mail.

Înainte, Deborah, care este creștină, lăsase un mesaj vocal în grupul de Whatsapp al grupei, plângându-se că erau prea multe postări religioase într-un grup destinat informațiilor academice.

Ea ar fi spus: „Grupul nu este creat pentru a trimite lucruri fără sens. A fost creat pentru întrebări, dacă există un test sau dacă ni se dau sarcini, nu toate aceste prostii.”

O mulțime s-a înfuriat din această cauză, studenta s-a refugiat în camera de securitate a școlii sub protecția securiștilor. Din păcate, nu au putut să o țină în siguranță.

Purtătorul de cuvânt al poliției, Sanusi Abubakar, a transmis că studenții au scos-o cu forța din acea cameră, au ucis-o și i-au dat foc. Deborah a fost târâtă afară, bătută și apoi ucisă cu pietre. Apoi, trupul ei a fost incendiat și a luat foc și clădirea.

Doi suspecți au fost arestați, iar sâmbătă au fost proteste, oamenii cerând eliberarea acestora.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO