O rusoaică pictează sub apă, chiar și la 30 de metri adâncime: ”Simt că meditez”

Dată publicare: 27-04-2019 10:18
Dată actualizare: 27-04-2019 10:51


O artistă din Rusia pare că nu ține cont de nimic atunci când pictează.

Și-a găsit inspirație în lumea subacvatică și tot acolo și creează. Adică sub apă, chiar și la 30 de metri adâncime, folosind culori speciale.

Îndrăgostită de pictură, dar fiind şi o mare amatoare de scufundări, Olga a reuşit să combine cele două pasiuni. În lumea subacvatică, ea găseşte doza necesară de inspiraţie şi tot acolo îşi etalează talentul pe pânză, folosind culori speciale.

Olga Belka: "Când eşti sub apă respiri cu ajutorul echipamentului de scuba diving. Respiri foarte lent. Este ca şi o meditaţie. Când pictez, simt că meditez, iar dacă modelul meu este şi ea experimentată, poate să mediteze şi ea sub apă."

Olga este totuşi conştientă de provocările pe care le poate întâmpina sub apă.

Olga Belka: "Dacă mă aflu la o adâncime de un metru şi jumătate este de două ori mai greu pentru că valurile mă mişcă în stânga şi în dreapta şi îmi este foarte greu să stau neclintită cu toate pensulele şi pânzele pe care pictez. Aşa că, de multe ori îmi este mai simplu să pictez la adâncimi mai mari. Câteodată pictez chiar şi la o adâncime de 30 de metri."

Pentru un astfel de tablou, rusoaica stă sub apă între două şi patru ore. Picturile sale neconvenţionale sunt expuse în această perioadă într-o galerie de artă din Taipei, alături de alte opere inedite. De exemplu, aceasta creaţie care aminteşte de "Cina cea de Taină" a lui Da Vinci.

Chao Yi-chu, pictoriţă din Taiwan: "Acest tablou reprezintă o ironie la adresa obiceiurilor pe care oamenii le au în ziua de azi atunci când iau masa. Ei au mereu telefoanele în mână. În tabloul meu, Da Vinci are un telefon în mână, iar cei trei purceluşi ţin un selfie stick îndreptaţi spre ei."

Peste trei sute de tablouri sunt prezentate la Taipei în cadrul unei competiţii. Câştigătorul va fi anunţat în 31 mai.


VIDEO PROTVPLUS.RO