Mâncarea românească, aleasă printre cele mai gustoase din lume. Care sunt cele mai apreciate preparate

×
Codul embed a fost copiat

Se pare că nu doar nouă ne place mâncarea românească. Dimpotrivă! Specialitățile noastre s-au clasat pe locul 4 într-un top internațional de profil. Clasamentul a fost realizat pe baza notelor date de clienți, care au încercat preparate din diverse țări.  

În cazul României, cei mai faimoși sunt micii. În bucătăria unui restaurant românesc din București se pregătesc zilnic sute de porții tradiționale.

Iustin Manea, bucătar chef: ”Românești? Putem începe cu sarmale, pastrame de oaie, ciolan de miel. Probabil gustul și, foarte important, materia primă autohtonă, nu lucrăm cu materie primă din import”.

Printre preparatele românești cele mai votate din top se numără mititeii, care se fac în acest restaurant la ordinea zilei.

”Vând în jur de 200 kg de mici pe zi. Este un amestec de trei feluri de carne, porc, vită, oaie, condimente, lăsați la macerat, după care, bineînțeles, puși pe un grătar încins, când sunt aproape de final, cum sunt aceștia. Berea e bună și pe mici și la masă. Străinii sunt curioși să îi încerce, am înțeles din feedback-ul lor, sunt chiar pe gustul lor”.

Citește și
Mancare
Excesul de mâncare poate afecta grav ficatul. „Pacienții vin foarte târziu la doctor”
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Străinii se dau în vânt și după cozonac, borș, pască și mămăligă.

Turiștii străini, plăcut surprinși de gustul puternic al mâncărurilor românești

Iar în topul produselor autohtone lăudate găsim urda, cașul de oaie, brânza de burduf, cașcavalul afumat și salamul de Sibiu.
România a obținut 4,57 din 5 puncte. Cei care au votat au ales 30 de feluri de mâncare, băuturi și produse alimentare specifice și le-au notat.

Clasamentul a fost întocmit pe baza mediei acestor punctaje. Pe primul loc se află Italia, pe doi Grecia, urmează Spania și România. Astfel, țara noastră a reușit să fie puțin peste Franța.

Chef Foa: ”Eu cred că mâncarea românească e mâncare de suflet, gătită încet, bazată pe sezon, aici este cheia, pentru că sezonul oferă gust, oferă diferite lucruri în materie de carne, legume, ierburi proaspete și faptul că dăm timp mâncării, o gătim încet, să explodeze aromele, să fie suculentă cărnița, frageda, să se sfărâme”.

În plus, turiștii străini sunt surprinși plăcut de gustul puternic al mâncărurilor românești și dau note mari pe site-urile restaurantelor.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Primele ajutoare de 250 de lei de la stat pentru achiziția de mâncare ajung la beneficiari în perioada 20-24 iunie
Primele ajutoare de 250 de lei de la stat pentru achiziția de mâncare ajung la beneficiari în perioada 20-24 iunie

Prima tranşă de ajutoare pentru achiziţionarea de alimente şi mese calde oferite va ajunge la beneficiari în perioada 20 - 24 iunie, informează Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

Excesul de mâncare poate afecta grav ficatul. „Pacienții vin foarte târziu la doctor”
Excesul de mâncare poate afecta grav ficatul. „Pacienții vin foarte târziu la doctor”

Care este legătura între ficat, pancreas și multă mâncare? Una strânsă.

Siguranța alimentară a României, amenințată de războiul din Ucraina. Ce investiții se fac în agricultură
Siguranța alimentară a României, amenințată de războiul din Ucraina. Ce investiții se fac în agricultură

Conflictul armat de la graniță pune în prim plan siguranța alimentară a țării. Iar teama că România ar putea fi vulnerabilă în această privință a generat măsuri interne rapide și eficiente, pe care altfel oficialii nu le-ar fi luat.

Ce trebuie să știm despre calorii și cum reducem aportul acestora din mâncare
Ce trebuie să știm despre calorii și cum reducem aportul acestora din mâncare

Când vrem să slăbim, ecuația pare simplă: trebuie să reducem aportul de calorii din mâncare și să creștem consumul de calorii prin mișcare.

VIDEO | Jill Biden le-a servit mâncare militarilor americani aflaţi la Baza de la Mihail Kogălniceanu
VIDEO | Jill Biden le-a servit mâncare militarilor americani aflaţi la Baza de la Mihail Kogălniceanu

Prima Doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, le-a servit mâncare, vineri seara, militarilor americani aflaţi la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.