Fotografia virală din ziua alegerilor. Unde a fost afișat mesajul "Mi-e dor de tine"

Dată publicare: 11-11-2019 19:21
Dată actualizare: 11-11-2019 22:54


"Mi-e dor de tine!" - asta le spun foarte des celor dragi milioanele de români plecaţi peste hotare. Iar aproape 700.000 au transmis asta, duminică, acasă şi prin intermediul votului.

În ultimele zile, mesajul-simbol al despărţirii dureroase a fost afişat şi printr-o instalaţie luminoasă în centrul Londrei, în apropierea unei staţii de metrou, pe unde trec zilnic sute sau chiar mii de conaţionali. Fotografia a devenit virală pe internet şi a fost distribuită de toţi cei care încă speră că lucrurile se pot schimba în bine în ţara lor.

Instalaţia cu mesajul "Mi-e dor de tine" a fost amplasată în centrul Londrei, la Canary Wharf, de organizatorii unui festival de lumini, care a avut loc anul trecut în Cluj.

Cu sufletul la cei pe care i-a lăsat acasă - la Râmnicu Vâlcea - în urmă cu cinci ani, Beatrice transmite de pe malul Tamisei cu ce gânduri a mers la vot.

Beatrice Dina: "Am votat pentru cei de acasă şi pentru cei de aici care sunt stabiliţi în Marea Britanie. mă gândesc într-o bună zi să mă întorc acasă pentru că nicăieri nu e ca acasă şi e cel mai frumos gând pe care îl am în fiecare zi."

De 11 ani Ioana s-a mutat în Londra unde s-a căsătorit şi are o fetiţă. Are speranţa că se va întoarce cândva acasă.

Ioana Balteș: "Cel mai dor îmi e de peisaje, îmi e dor să mă duc la ţară în România, îmi e dor să îmi văd rudele de la ţară. Îmi e dor de pâinea de acasă, de mirosul de strugiri din vie, de lucruri mici care te fac să plângi când îţi aduci aminte de ele."

Valentin Vesa: "Sper să avem parte în România de o schimare care să motiveze cât mai mulţi români plecaţi să vină înapoi acasă, pe toţi cei care au dor de România şi au fost la vot în număr impresionant."

Pe 21 noiembrie, la Cluj Napoca, se va aprinde şi un răspuns: "Şi mie" .

Andi Daiszler: "Mi-e dor de tine e o instalaţie aprinsă anul trecut în Cluj la festivalul Lights ON România şi am observat facptul ca mulţi treceau pe lângă instalaţie o fotografiau şi dădeau tag la o persoană plecată departe de casă, apropiată, pentru ca mesajul să ajungă la ei. Mi-am dat seama că menirea instalaţiei ar fi îndeplinită dacă ar ajunge într-un loc în care trăiesc mulţi oameni cu dor de casă."

O a treia instalaţie va continua dialogul la distanţă, la sfârşitul lunii, în Bucureşti, cu mesajul "Te aştept!" .


VIDEO PROTVPLUS.RO