FOTO. Un sarpe cu două capete, găsit în SUA. Care este explicația experților

Ultima actualizare: 03-09-2020 17:25
Sarpe cu doua capete
Rattlesnake Solutions

Un șarpe rar, cu două capete, a fost găsit într-un cuib din statul american Arizona, potrivit Daily Star.

Greyson Getty, angajat al companiei Rattlesnake Solutions a fost chemat recent să elimine un cuib de șerpi cu clopoței aflat lângă un teren de golf din Scottsdale. Bărbatul a povestit că a fost uimit de ce a găsit acolo.

„A fost incredibil. Scosesem deja patru șerpi adulți și șapte pui din acea gaură. Chiar și pentru un profesionist ca mine, aceasta a fost o dimineață plină de adrenalină. Apoi am scos un șarpe cu clopoței cu două capete, care, mort sau viu, este extrem de rar, iar asta m-a umplut de entuziasm”, a povestit el.

Bryan Hughes, fondatorul Rattlesnake Solutions, a declarat că șarpele a fost găsit mort, cel mai probabil ca urmare a deformărilor sale.

„Șerpii cu două capete pot apărea atunci când mai mult de un pui de șarpe iese dintr-un singur gălbenuș de ou, dar în unele cazuri, diferiți factori pot împiedica finalizarea acestui proces. Asemănător cu gemenii legați din alte specii, acestea sunt animale separate, cu două creiere complet dezvoltate, care împărtășesc un singur corp. Acest lucru poate crea probleme fiziologice evidente, care este probabil ceea ce a provocat moartea acestuia”, a explicat el.

Șerpii cu clopoței sunt responsabili pentru cele mai multe decesele provocate de mușcături de șarpe din America de Nord. Deși veninul lor este doar uneori letal, poate provoca totuși dureri severe, vărsături, hemoragii și, uneori, chiar și insuficiență cardiacă.

Animalele cu două capete sunt considerate în multe culturi a fi un prevestitor al dezastrelor și au apărut frecvent în mitologie. Dar, deși sunt rare, ele au o fecvență de 1 la 100.000 de nașteri vii în sălbăticie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!