Doi soți, uciși în Coreea de Nord, în timp ce încercau să fugă cu nepotul lor. Cum a scăpat cel mic

Ultima actualizare: 28-05-2020 15:26
coreea de nord
Getty

Un bărbat și o femeie, soț și soție, au fost împușcați de un pluton de execuție de la granița Coreei de Nord, în timp ce încercau să fugă din provincia Ryanggang în China.

Cuplul ar fi încercat să scape din regiune, în ciuda carantinei impuse și se aflau cu nepotul lor în vârstă de 14 ani, transmite Daily Mail.

Cei doi ar fi vrut să-și ducă nepotul înapoi la părinții lui, în Coreea de Sud.

Adolescentul ar fi reușit să scape cu viață datorită vârstei lui, însă unchiul și mătușa lui au murit pe loc.

Kim Jong Un a închis un mare oraș din Coreea de Nord. Mulți cred că are legătură cu coronavirusul


Kim Jong Un a decis închiderea unui oraș important, situat în nordul Coreei de Nord, ceea ce a stârnit îngrijorare cu privire la impactul coronavirusului în această țară, scrie Radio Free Asia.

Orașul Rason are o populație de 200.000 de locuitori și este un punct economic important, având în vedere că este situat în apropierea graniței cu Rusia și China.

Mulți comercianți nord-coreeni călătoresc adesea la Rason pentru negocia cu partenerii sau clienții străini, iar acest blocaj le perturbă activitatea.

„Încă de la începutul lunii, autoritățile au blocat accesul cetățenilor în oraș, ceea ce a îngreunat viețile multora dintre noi. Pe lângă trenurile de pasageri și locuitorii care călătoresc pe jos sunt blocați”, a declarat, luni, un localnic pentru RFA.

Mulți localnici suspectează că închiderea orașului are legătură cu coronavirusul, însă autoritățile de la Phenian nu au oferit vreo explicație oficială pentru această măsură.

Pe de altă parte, alți locuitori cred că ar fi vorba despre vizita unuia dintre oamenii importanți ai regimului.

De la declanșarea pandemiei, au existat zvonuri că țara condusă de Kim Jong Un ar fi puernic afectată de coronavirus, însă regimul de la Phenian nu a raportat până în prezent niciun caz de infectare cu noul virus.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO