Cum să cureți rapid usturoiul. Trucul corean care îți va fi de folos

Usturoi

Dacă iubești usturoiul, atunci cu siguranță curățarea lui este cea mai neplăcută parte din a găti cu acest ingredient delicios.

Din fericire, pentru că trăim în era internetului, oamenii împărtășesc tot felul de trucuri, iar unele sunt adevărate comori pentru cei care gătesc frecvent.

Ustensile de la care ai nevoie pentru curățarea usturoiului

Ca să cureți usturoi, teoretic o poți face fără nicio ustensilă. Totuși, pentru acest truc ai nevoie de două boluri metalice identice sau de un borcan și un capac.

Pentru celălalt truc ai nevoie de un cuțit cu o lamă lată și un tocător, ca să nu îți alunece usturoiul.

Într-un videoclip postat pe Facebook, un utilizator a împărtășit trucul său preferat pentru a curăța rapid și ușor usturoiul.

Citește și
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Implică să înțepi fiecare cățel de usturoi cu cuțit mic și apoi să îl tragi din căpățâna de usturoi.

În mai puțin de 24 de ore, clipul a adunat mai mult de 148.000 de aprecieri și a atras multă atenție pe platforma de social media. Chiar și celebritățile sunt uluite.

Dar mulți s-au plâns că nu a funcționat. Clar, există o tehnică în această metodă pe care autorul nu o dezvăluie.

Poate trebuie să înțepi din partea de jos a cățelului sau poate trebuie să răsucești puțin cuțitul în cățelul de usturoi apoi să tragi.

O altă metodă este să separi cățeii de usturoi și apoi să îi plasezi pe rând pe un tocător, iar cu un cuțit cu lama lată să strivești usturoiul. Coaja se va separa rapid de usturoi și apoi vei putea să îl toci rapid sau să îl folosești întreg, zdrobit.

Și dacă vrei să scapi de mirosul de usturoi de pe mâini după ce gătești există câteva metode utile.  

Trucuri pe care să le aplici când cureți usturoiul

Cum îndepărtezi coaja de usturoi? Acest truc ingenios te va ajuta să curăți o întreagă căpățână rapid și ușor.

Important de știut: funcționează cel mai bine pe mai mulți căței de usturoi.

Pentru a începe, vei avea nevoie de un bol mare cu un capac care se potrivește peste partea sa superioară. De asemenea, un borcan mare cu capac sau două boluri care se potrivesc împreună funcționează la fel de bine.

Usturoiul este unul dintre ingredientele cele mai folosite și un gust esențial în atât de multe preparate.

Primul pas este să alegi usturoiul bun la magazin. Ocolește bulbii care par ofiliți sau moi sau au pete maronii. Găsește bulbii mari cu coajă uscată. Odată ajuns acasă, depozitează usturoiul într-un loc întunecat și răcoros într-un container deschis.

Ține usturoiul la distanță de alte produse sau alimente care ar putea absorbi mirosurile sale.

Începe prin a folosi palma mâinii pentru a apăsa pe bulb și a separa cățeii de rădăcină. Folosește ambele mâini pentru mai multă forță.

Acum, pune cățeii de usturoi necurățați într-un bol mare sau în alt container sigilat cu capac, precum un borcan mare de sticlă cu capac. Vei dori ca recipientul să fie mult mai mare decât cantitatea de usturoi care va intra înăuntru.

Apoi, pune capacul și agită energic timp de 20-30 de secunde.

În acest moment, cojile ar trebui să fie dispărute sau să atârne lejer. Dacă nu, mai agită puțin.

În cele din urmă, aruncă toate cojile de usturoi și îndepărtează orice coajă care ar putea fi încă atașată. Acestea ar trebui să se desprindă foarte ușor.

Este o metodă ideală dacă ai de curățat o căpățână întreagă de usturoi pentru o rețetă.

O altă metodă care funcționează la fel de bine este să pui două castroane metalice unul peste celălalt. Trebuie să se potrivească. Și trebuie să agiți bine până ce cojile se seară de usturoi.

Similar trucului de curățare a usturoiului celebru al Juliei Child, un alt truc recomandă să pui bulbii de usturoi într-un bol cu apă. În loc să fierbi mai întâi apa, pune bolul în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde, apoi scoate bulbii, taie o secțiune și curăță-i. Așa obții căței complet curățați.

Altă metodă este să iei câțiva căței, să le tai vârfurile, pune-i în cuptorul cu microunde timp de 20-30 de secunde și scoate-i. Coaja ar trebui să se desprindă - și dacă nu, așteaptă să se răcească, apoi curăță-i.

S-ar putea să fie încă necesară puțină muncă, dar coaja ar trebui să se desprindă mai ușor.

Totuși, cel mai ușor mod este să rupi câțiva căței și apoi să zdrobești fiecare cățel cu partea plată a cuțitului. Curăță coaja, arunc-o și începe să toci usturoiul pentru rețeta ta.

Altă variantă include tot felul de gadgeturi micuțe care îți fac viața mai ușoară pentru atunci când vrei să cureți usturoiul.

De la manșeta de silicon înăuntrul căreia trebuie să freci usturoiul până se separă de coajă, până la acele mici gadgeturi care îți mărunțesc usturoiul mecanic.

Despre usturoi

Usturoiul, un superaliment, este recunoscut de secole pentru beneficiile sale extraordinare asupra sănătății. Atunci când gătim cu usturoi, este important să fim atenți la modul de preparare al usturoiului pentru a evita greșeli care pot afecta gustul preparatelor. Un truc simplu te poate ajuta să eviți un gust amar nedorit. De asemenea, dacă vrei să cureți rapid usturoiul, un truc coreean îți poate economisi timp și efort. Și dacă vrei să scapi de mirosul de usturoi de pe mâini după ce gătești există câteva metode utile.

Pentru cei care doresc să conserve usturoiul, există diverse metode care te pot ajuta să te bucuri de aroma sa pe termen lung, de la usturoiul la borcan până la prepararea unei paste de usturoi delicioase. Usturoiul joacă, de asemenea, un rol esențial în prepararea murăturilor, alături de alte ingrediente precum hreanul, țelina, frunzele de dafin, sarea și piperul boabe.

Dacă ești deschis să experimentezi, usturoiul poate fi surprinzător de versatil, fiind folosit chiar și în rețete de dulcețuri. De exemplu, dulceața de ardei iute și usturoi poate aduce un plus de savoare în bucătărie. Acesta este recoltat în general vara, dar poate fi plantat în toamnă pentru o recoltă în anul următor. Este apreciat nu doar pentru aroma sa distinctivă, ci și pentru beneficiile sale nutritive și medicinale, iar de aceea nu lipsește din cămara de iarnă a unei gospodine adevărate.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Paste Bolognese – de unde provine și cum se prepară această rețetă clasică italiană. Cum se face Ragù alla Bolognese
Paste Bolognese – de unde provine și cum se prepară această rețetă clasică italiană. Cum se face Ragù alla Bolognese

Pastele Bolognese sunt un preparat clasic italian. Prepararea unui sos Bolognese autentic pentru paste este un proces minuțios care necesită răbdare și ingrediente de calitate.  

Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului 2024. Recomandările chefilor pentru românii care nu vor să mai postească „clasic”
Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului 2024. Recomandările chefilor pentru românii care nu vor să mai postească „clasic”

De vineri credincioșii încep Postul Crăciunului, perioadă în care bucatele "de dulce", adică bazate pe carne, ouă, lapte sau brânză, vor fi date uitării, iar fructele, semințele de tot felul, cerealele și legumele vor fi esențiale.

Horoscop Luna Plină în Taur. Nativii Taur, Leu, Scorpion si Vărsător pot avea parte de schimbări majore
Horoscop Luna Plină în Taur. Nativii Taur, Leu, Scorpion si Vărsător pot avea parte de schimbări majore

Pe 15 noiembrie are loc Luna Plină în zodia Taur. Luna Plină anunță concluzii, decizii importante, încheieri de etape și culegerea roadelor unor demersuri începute în urmă cu jumătate de an.

 

Recomandări
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână
Cum s-a adaptat un liceu de top din București la învățământul modern. Elevii de a 12-a vin la școală doar 3 zile pe săptămână

Unul din cele mai bune licee din București, Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a simțit că trebuie să se reinventeze. În urmă cu patru ani directoarea a gândit un proiect pilot îndrăzneț, mai apropiat de cerințele actuale ale învățământului.  

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.