Centrele de joacă pentru adulți, tot mai populare. „O să fiu mai atent cu impozitele”


Ultimul update: Duminica 15 Septembrie 2019 20:21
Data publicarii: Duminica 15 Septembrie 2019 18:35
Categorie: Stiri Diverse

Suprasolicitaţi la muncă și acasă, mulți români se întorc la jocurile copilăriei, pentru a-și reface echilibrul.

În centrele de distracție pentru adulți, au apărut trambuline uriașe, piscine cu bile, simulatoare de zbor sau puzzle-uri uriașe. Specialiștii spun că aceste activități sunt de fapt o terapie, care îi ajută pe oameni să devină mai creativi.

Într-un centru de joacă din Braşov, oameni în toată firea fac tumbe la peste 5 metri înălţime, pe trambuline uriaşe. La 35 de ani, expertul contabil Ovidiu Posteanu se relaxează aici frecvent.

Ovidiu Posteanu, expert contabil: „Numai aşa mă pot destinde de tot ce se întâmplă la mine la birou. O să fiu mai atent cu impozitele şi taxele să fie mai bine pentru clienţi..."

Adulţii devin copii şi când se cufundă într-o piscină cu bureţi.

Client: „Ai vrea să nu mai ieşi deloc de aici, te cufunzi aşa ca într-o mare, dar nu ai senzaţie că te duci la fund"”
Reporter: „Cum te simţi după această mişcare?”
Client: „Obosit fizic, că depui mult efort, dar şi foarte relaxat."

Psihologii spun că, în cazul adulţilor, jocul are un rol terapeutic şi îi ajută să scape de unele frustrări.

Ana Maria Cazan, psiholog: „Studiile arată ca opusul jocului e din contră depresia că, de fapt, a ne juca este o modalitate prin care ne asigurăm o stare de bine, ajungem să trăim emoţii pozitive. Reuşim să ne detensionăm, produce plăcere, creierul nostru produce endorfine care ne fac să ne simțim mai bine".

Specialiştii sunt de părere că jocul stimulează creativitatea adulţilor - la fel ca şi în cazul copiilor. Clienţii unui centru, de pildă, se lasă total absorbiţi de o cursă de cai.

Client: „Este o senzaţie unică să te întorci în anii copilăriei şi este singurul loc unde am găsit chestia asta, nu se compară cu mersul pe munte sau în alte părţi. Mă şi relaxez, mă şi distrez, am parte de adrenalină, e foarte fain."

Adrian Petru lucrează în vânzări, dar când era mic îşi dorea să devină pilot. Acum îşi trăieşte visul copilăriei, la manşa unui avion de jucărie.

Adrian Petcu, director de vânzări: „Am ieşit din zona de confort, zona cotidiană, am reuşit să fac o chestie pe care în mod normal ţi-ar trebui o pregătire pentru aşa ceva. Mereu mi-am dorit să devin pilot şi să văd cum e să împuşc alte avioane."

Tot pentru adulţi sunt şi simulatoarele de curse de maşini şi salt cu paraşuta. Preţurile pentru o astfel de experienţă încep de la 15 lei pentru 10 minute.

Cristina Zaharia, reprezentant centru de joacă: „Avem o creştere faţă de anul trecut cu 30-40 la sută. Avem mulţi adulţi care revin, pentru asta noi le oferim un bonus în puncte, la jocuri."

În funcţie de personalitate, adulţii energici, aventuroşi şi dornici de socializare aleg jocuri de echipă, care îi solicită fizic. Cei mai introvertiţi preferă să contruiasca diverse machete de jucărie ori să deseneze. După o sesiune de joacă, toţi devin însă mai toleranţi şi au randament crescut la muncă, spun specialiştii. Tocmai de aceea, unele companii au creat săli de joc în apropierea birourilor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO