Caz inedit în Pitești. Localnicii sunt speriați că două berze nu au părăsit cuibul

Ultima actualizare: 09-01-2020 20:11

Situație inedită într-un cartier mărginaş din Piteşti. Două berze, mama și pui, au devenit atracţia zonei, mai ales că oamenii nu sunt obişnuiţi să le vadă, în această perioadă, la noi în ţară.

Localnicii se tem însă că păsările nu vor mai rezista mult, dacă nu sunt luate şi duse la căldură. În ultimele două nopţi în Piteşti au fost minus 9 grade Celsius.

Berzele vin în fiecare vară în oraş, însă toamna obişnuiau să plece spre ţările calde. Anul acesta, însă, una dintre ele a rămas în cuib împreună cu puiul.

În urmă cu câteva zile, când au văzut că temperaturile scad simţitor, locuitorii au sunat la 112. Păsările s-au speriat, însă, de lumina puternică a proiectoarelor folosite de militari.

Localnic: „După ce au venit pompierii, au ridicat scara, s-au chinuit oamenii să prindă berzele şi pe cea de aicea şi pe cea de acolo şi n-au reuşit, au fugit! Poate se găseşte altă metodă, să vină să le ia. Că nu mai rezista mult, vă spun că nu mai rezistă! Uitaţi-vă şi dumneavoastră în ce situaţie arată. Două zile la rând a fost numai 9 grade cu minus."

Potrivit martorilor, barza ar fi rămas aici deoarece puiul ei nu era pregătit de zbor, când au plecat stolurile. Oamenii cer ajutorul specialiştilor. Aceștia se tem că păsările vor muri în câteva zile de frig, dacă nu sunt duse la adăpost.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO