Cartierul din New York în care casele, stâlpii și străzile sunt pline cu decorațiuni de Crăciun. VIDEO

24-12-2020 11:24


Noțiunea de decorațiuni de Crăciun este dusă an de an la un nivel impresionant într-un cartier din New York.

Acolo, casele, stâlpii şi străzile sunt încărcate cu beculețe, beteală, mesaje optimiste și tot felul de obiecte care mai de care mai colorate.

În acest cartier din Brooklyn este o tradiție veche de zeci de ani ca înainte de Crăciun oamenii să își impodobească locuințele cu mii de beculețe colorate și cu tot felul de decorațiuni, care mai de care mai impozante.

Din cauza pandemiei însă, acum au fost mai puțini cei care și-au dat osteneala să-și îmbrace căminul în straie de sărbătoare. Iar turiștii nu s-au mai înghesuit ca în vremuri obișnuite pentru a le admira creațiile.

Totuși, au fost destui cei care au ajuns acolo din alte părți ale metropolei americane pentru a se bucura de spectacolul festiv. Copiii au fost cei mai încântați.

Dar teama de coronavirus nu a dispărut, așa că unii localnici au pus anunțuri prin care le cer oaspeților să păstreze distanța. Alții au instalat cordoane pentru a-i împiedica să se adune în număr mare în fața caselor. Există și oameni care ar fi vrut să sară peste obicei în acest an, dar s-au răzgândit într-un final. Dorința de a-și înveseli semenii și cea de a transmite un sentiment de normalitate au fost, în cele din urmă, mai puternice.

Femeie: „Ne era puțin teamă, așa cum vedeți purtăm mășți. Dar nu o să ne împiedice să simțim spiritul sărbătorilor și să trăim clipa."

În ciuda trotuarelor aglomerate, față de alți ani, numărul vizitatorilor a fost unul redus. Mulți s-au mulțumit să facă turul cartierului cu mașina și să fotografieze de la depărtare casele luminate. Alții au luat la pas străzile. Cert este că, indiferent de varianta aleasă, toți s-au declarat cuceriți.

Deși nu a fost un an bun pentru toți cei care trăiesc acolo, unii au investit mai mulți bani decât până acum în împodobirea casei, în speranța că vor aduce bucurie în viețile celor care ajung în zonă.

Pentru instalarea decorațiunilor și a luminilor, o familie poate să scoată din buzunar și câteva mii de dolari. Fără să mai punem la socoteală consumul de energie electrică.

Tags: new york, crăciun,


VIDEO PROTVPLUS.RO