Afacerea cu ratoni a unei rusoaice. Câștigă 45 de dolari pe oră


Ultimul update: Duminica 06 Ianuarie 2019 10:54
Data publicarii: Duminica 06 Ianuarie 2019 09:17
Categorie: Stiri Diverse

O rusoaică din Sankt Petersburg crește și înmulțește ratonii ca animale de companie. Și are un centru - susține ea - de terapie anti-stres și împotriva depresiei, unde vizitatorii pot interacționa cu simpaticele și sociabilele mamifere.

Specialiștii sunt sceptici în privința eficienței unei astfel de terapii. Dar "sala cu ratoni" nu duce lipsă de vizitatori, care sunt taxați cu 30 sau chiar 45 de dolari pe oră.

Asanumitul Enotvill - în limba rusă "înot" înseamnă raton - este, de fapt, este o sală, unde simpaticele animale se joacă împreună şi interacţionează cu oamenii.

Iulia Sibiriakova: "Terapia cu ratoni este o parte a zooterapiei. Nu e tocmai o denumire oficială, dar semnifică interacțiunea cu aceste animale. Orice contact cu animalele, dar mai ales cu cele sociabile, cum sunt ratonii, are un impact pozitiv asupra oamenilor.”

Iulia Sibiriakova povesteşte că primul raton pe care l-a avut l-a cumpărat de la un braconier, pentru a-i salva viaţa. Era o femelă, rănită destul de grav, care nu s-a adaptat însă la viaţă în captivitate. După ce s-a înzdrăvenit, a eliberat-o în sălbăticie.

Apoi, pentru rusoaica inimoasă, salvarea ratonilor a devenit un adevărat hobby. Cu timpul a înţeles că aceste mamifere, originare din America de Nord şi centrală, pot fi animale de companie. Iar când a văzut cât sunt de jucăuşe şi cum interacţionează cu oamenii, s-a gândit la o formă de terapie anti-stres sau pentru persoane care suferă de depresie.

Iulia Sibiriakova: ”Am deschis "Enotvill" în urmă cu aproape 3 ani și, după cum vedeți, încă avem vizitatori. Aici sunt ratoni care n-au fost niciodată răniți în sălbăticie. I-am înmulțit, au fost cinci generații de ratoni, iar acum sunt la fel ca animalele de casă, perfect adaptați să interacționeze cu oamenii.”

Nu înseamnă, totuși, că sunt ca niște pisicuțe sau cățeluși. Fie şi crescuți "în casa", ratonii pot să muşte sau să zgârie. Şi mai au un obicei "reprobabil" - fură obiecte personale, ca ceasuri, lanticuri, chei, sau monede. Vizitatorii sunt avertizaţi să-şi lase bijuteriile într-un seif la intrare, şi trebuie să fie îmbrăcaţi ... adecvat.

O oră de terapie cu ratoni este taxată cu 30 - 45 de dolari. Oamenii de ştiinţă nu se lăsă, însă, convinşi aşa de uşor.

Psiholog:”Trebuie să știm că folosirea animalelor pentru terapie este o perspectivă isteață și interesantă. Deocamdată, însă, nu avem suficiente dovezi în privința eficienței unei astfel de terapii. Sunt necesare probe și dovezi, din perspectivă psihologică și medicală, pentru a dovedi că are un impact.”

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Tags: raton, rusia, terapie,

VIDEO PROTVPLUS.RO
pedofilie
O femeie acuzată de pedofilie a scăpat de închisoare. Ce scuză bizară a găsit
Alertă în Bistrița. Creatura care se plimbă nestingherită pe străzile de la periferie
Fenomen unic în România. De ce a început să "fiarbă" Dunărea
Un fermier a plantat 10.000 de ghivece cu crizanteme. Ce profit a scos după un an profit
Turistă expulzată din cauză că avea mâncare din carne de porc în bagaje
Femeie arestată din cauza "ținutei erotice" purtată pe plajă. Ce i-a deranjat pe localnici
sicriu
Ce s-a auzit dintr-un sicriu în timpul înmormântării. "Unde naiba sunt?"
Cobră regală de 4 metri, prinsă cu mâinile goale în canalizarea unui oraş. VIDEO uluitor
Panică într-o metropolă. De ce bănuiesc autorităţile că în oraş se ascunde un şarpe gigantic
Vrăjitoarele se pregătesc pentru cea mai importantă sărbătoare. Antrenamentul bizar
Satul din Arad unde bătrânii îşi mai amintesc de regina Elena. Ce decizie a luat primarul
A purtat pe plajă un costum de baie indecent, dar a fost arestată și amendată. VIDEO