Accidente în lanț din cauza ninsorilor. O bucată de gheață a căzut de pe un camion și a spart parbrizul unei mașini

Dată publicare: 12-03-2021 17:48
Dată actualizare: 12-03-2021 19:41


Ninsorile puternice au adus și numeroase probleme în trafic.

În Prahova, o bucată de gheață a căzut de pe un camion și a spart parbrizul mașinii din spate, în care se aflau o mamă și fetița ei de doi ani. Cea mică a fost rănită de cioburi. Pe șosele s-au creat și blocaje din cauza camioanelor, care nu au mai mai putut înainta pe zăpadă.

A nins puternic în zona de munte a județului Suceava. În mai puțin de o jumătate de oră, în Fălticeni s-au produs două accidente. Primul a fost un carambol între un TIR, o camionetă și două mașini. Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Alte trei persoane au fost rănite într-o ciocnire produsă în același loc, puțin mai târziu.

Un incident periculos s-a petrecut și în Prahova. Gheața de pe un TIR aflat în mers a căzut și a spart parbrizul mașinii din spate, condusă de o femeie în vârstă de 30 de ani. Fetița ei de doi ani, care se afla într-un scaun special, a fost rănită de resturile de sticlă și gheață. Polițiștii încearcă să dea de urma șoferului care, cel mai probabil, nici nu și-a dat seama ce s-a întâmplat.

Și la Pașcani, în județul Iași, a nins abundent, iar într-o pantă opt mașini s-au ciocnit. În același timp, la intrarea dinspre Codrii Pașcanilor, aproape de pădure, alte mașini au rămas împotmolite în zăpadă.

În Pasul Gutâi din Maramureș și la Huta-Certeze șoferii de TIR-uri au rămas blocați. Unii au derapat și s-au lovit de alte mașini.

Șofer: „A rămas colegul și l-am depășit și l-am atins. Din cauza zăpezii n-a putut urca niciunul.”

Probleme au avut și șoferii din Bistrița-Năsăud.

Reporter: „Ești blocat aici?”

Șofer: „Da, sunt blocat de o jumate de oră. Am fost prima victimă. A venit un băiat cu un Jeep și m-a scos. Deszăpezirea,  degeaba, nici cu sare nici cu plugul.”

Drumarii și-au făcut apariția în cele din urmă pe drumurile acoperite de zăpadă.

În unele zone se circulă în condiții de iarnă, iar polițiștii le recomandă șoferilor prudență maximă.


VIDEO PROTVPLUS.RO