Vioară veche de peste 300 de ani, uitată în tren. Un pasager ar fi plecat cu ea


Ultimul update: Joi 31 Octombrie 2019 07:32
Data publicarii: Joi 31 Octombrie 2019 07:14
Categorie: Cultura
vioara

O vioară cu o vechime de 310 ani, care a fost uitată de proprietarul ei într-un tren, a fost furată, potrivit poliţiei britanice, scrie The Guardian.

Stephen Morris a uitat instrumentul care valorează 250.000 de lire sterline într-un tren care mergea către Orpington, când a coborât la Penge, în sud-estul Londrei, marţi seară. El a cerut ajutorul publicului, spunând că pierzând vioara este ca şi cu "i-ar fi fost tăiat un braţ", potrivit News.ro.

După ce au fost examinate imaginile pe de camerele de supraveghere, Poliţia Transporturi a transmis că un alt bărbat a luat vioara din tren, când părăsea staţia Victoria la ora 11.58 pm şi se apropia de Bromley South, înainte de a se urca într-un alt tren către St. Mary Cray.

Forţele de ordine au făcut publice aceste imagini cu bărbatul bănuit că a luat instrumentul.

Vioara, care datează din 1709, a fost una dintre puţinele realizate de David Tecchler, un cunoscut lutier considerat a fi cel mai bun producător de viori şi violoncele a renumitei Şcoli romane de vioară.

Vioara, recent restaurată, se afla într-o cutie albă. Avea numele Tecchler scris pe ea.

Morris a condus mai multe orchestre britanice şi a cântat la vioară ca solist alături de Royal Philharmonic Orchestra, BBC Concert Orchestra şi Royal Philharmonic Concert Orchestra şi ca director la Scottish Ensemble şi Locrian Ensemble. El a avut înregistrări şi cu James Brown, Stevie Wonder, David Gilmour şi U2.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO