Zaharul te imbatraneste?
In ciuda nenumaratelor creme si a tehnicilor de chirurgie plastica, potrivit ultimelor studii, se pare ca alimentele pe care le consumam au cel mai mare impact asupra tineretii si frumusetii.
Dulciurile distrug colagenul si, implicit, fibrele de elastina. Procesul se numeste glicatie. Zaharul se lipeste pe fibrele de colagen (care creeaza noi molecule modificate, AEG) determinand ruperea lor si inflamarea tesutului. Pe scurt, pielea isi pierde tonusul si se rideaza.
Ce spun specialistii: "Zaharurile incetinesc dilatarea vaselor de sange, afectand circulatia sanguina. Dar fluxul de sange este cel care hraneste dermul, acel strat al pielii care produce celule de colagen si elastina", explica celebrul dermatolog doctor Frederic Brandt.
Daca nu este bine hranit, dermul nu mai poate produce suficient de multe fibre elastice noi. Ba, mai mult, zaharul rigidizeaza fibrele de colagen si elastina existente, scazand elasticitatea tesutului. Iar daca te expui la soare, situatia devine si mai dramatica.
Din fericire, situatia nu e complet disperata. Citeste mai multe despre cum poti diminua efectele zaharului in revista The One.
Afla si cum afecteaza zaharurile creierul!