Zaharul, inamicul numarul unu al tenului!
Unii dermatologi sunt de parere ca zaharul este un dusman al sanatatii pielii, la batranete.
Epiderma este construita din cinci straturi de celule, intre care sunt vase de sange, artere, nervi, glande de sebum si doua structuri proteice numite colagen si elastin, care sunt raspunzatoare de elasticitatea, rezistenta si fermitatea pielii, iar dulciurile reduc tonusul, fermitatea si favorizeaza aparitia ridurilor.
Dermatologii spun ca reducand nivelul de zahar din sange, respectiv bauturile indulcite si prajiturile, dar si carbohidratii care se digera rapid si cresc glicemia, veti avea mai putine riduri.
Ei recomanda suplimentele alimentare cu luteina sau consumul de portocale si porumb dulce, dar si alimentele care contin vitamina C, pentru ca aceasta vitamina protejeaza fibrele de colagen.
Si tot medicii sunt de parere ca proteinele din oua, carne, lapte si peste sunt si ele benefice pentru fibrele de colagen si afirma ca putina ciocolata n-o sa va dea niciodata riduri.