Vezi ce mancaruri prefera Carmen Tanase si Monica Pop de Craciun
Colesterol din belsug sau preparate fara grasime? Adeptii meniurilor traditionale nu gresesc daca aleg sortimentele de carne slaba de porc si le consuma cu masura.
Pe de alta parte, salatele fara maioneza sau sarmalele de pui pot concura cu retetele clasice.
Medicul oftalmolog Monica Pop si actrita Carmen Tanase, adica Flacarica din serialul "Mostenirea" ne fac o demostratie culinara pentru masa de Craciun. Cele doua prietene pregatesc un bulz dupa o reteta inventata de Carmen.
Reteta nu este insa pentru silueta directorului Spitalului de Oftalmologie. Dupa ce a reusit sa slabeasca aproape 40 de kilograme, acum are grija ce mananca pentru a-si mentine greutatea. Pentru Carmen Tanase, in schimb, Craciunul inseamna belsug.
Chiar daca masa de Craciun este una traditionala, in casa familiei Pop, ingredientele folosite sunt alese cu grija. Sarmalele se fac din carne de pui si de vita, iar piftia din curcan.
Daca tineti la silueta, nutritionistii va recomanda sa nu mancati mai mult de doua sarmale pe zi. Daca alegeti, in schimb, sarmalele de pui, puteti pune in farfurie pana la cinci bucati. Si pentru salatele de sezon exista retete light.
In familia Pop mai exista o traditie: in loc de cafea, dupa aperitiv se bea o cana cu supa clara de pui, care ajuta la digestie. Urmeaza apoi si preparate mai speciale, de care se ocupa Letitia, fiica Monicai Pop.
La capitolul desert, cozonacul nu lipseste. Este totusi un desert concentrat asa ca nutritionistii recomanda maximum o felie pe zi daca vreti sa va mentineti greutatea. Dar pe masa de Craciun a familiei Pop exista obligatoriu si fructe, alaturi de alte dulciuri light.
La fel ca actrita din "Mostenirea", artista de muzica populara Elena Merisoreanu este adepta produselor traditionale suta la suta pentru masa de Craciun. Aceasta chiar daca sunt bogate in grasime.