Va confruntati cu migrene? Atunci luptati importiva lor prin alimentatie

08-07-2010 00:00


Consumati cartofi copti, dar si pepene pentru a combate deshidratarea asociata cu durerile. Nu va refuzati nici cafeaua in cantitati moderate.

Si cerealele integrale precum ovazul pot compensa reducerea aportului de carbohidrati din multe diete. De obicei, acestea dau si dureri de cap. La propriu.

Aproape jumatate dintre romani au dureri de cap cel putin o data pe luna, potrivit unui studiu al GFK Romania.

Pentru a alege cel mai bun tratament trebuie sa stim cauza durerii. Cea mai intalnita este deshidratarea. Consumati, asadar, cat mai multe lichide, dar si fructe si legume precum pepenele, castravetii si rosiile.

Daca durerea de cap are legatura cu un consum mare de alcool foarte indicati sunt cartofii copti in coaja. Acestia compenseaza pierderile de potasiu cauzate de alcool.

Daca vorbim despre migrenele din timpul ciclului menstrual, cele mai indicate sunt semintele de susan. Bogate in Vitamina E, ele ajuta la echilibrarea estrogenului.

Uleiurile volatile si tincturile din plante amelioreaza si ele durerile de cap.

Daca durerile nu cedeaza la tratamentele obisnuite sau daca aveti o cefalee care se accentueaza este obligatoriu sa mergeti la medic. Printre remediile care dau roade in cazuri mai grave sunt acupunctura si ozonoterapia.

Prin aceasta metoda se trateaza in special durerile de cap cauzate de afectiuni ale coloanei vertebrale.

Tags: sanatate,

VIDEO PROTVPLUS.RO