Urmati un tratament cu diuretice? Atunci e timpul pentru o vizita la medic

Dată publicare: 02-07-2010 00:00
Dată actualizare: 28-03-2012 21:15


Diureticele elimina din organism in principal apa si sodiu.Insa vara acestea se elimina suplimentar prin transpiratie. Asadar, trebuie fie micsorata doza, fie marit consumul de alimente sarate.

La ora actuala, nu putine sunt cazurile cand medicii recomanda diureticele pentru a combate retentia de lichide. Este vorba de situatii care merg de la senzatia de picioare umflate si pana la insuficienta cardiaca, bolile renale sau ascita.

Asadar, diureticele sunt esentiale pentru eliminarea apei din organism. Insa odata cu temperaturile crescute si transpiratia devine mai abundenta. Adica, organismul elimina mult mai multa apa, alaturi de o serie de minerale importante pentru organism.

Solutia? Fie ajustarea dozelor de tratament la recomandarea medicului, fie un consum ceva mai mare de sare. Atentie, insa. Nu vorbim de sarea alimentara.

Sunt si o multime de legume si fructe care contin sodiu in mod natural. Printre acestea se numara morcovii, rosiile, broccoli, varza, bananele, alunele si migdalele.

Si hidratarea este la fel de importanta din moment ce compenseaza pierderea lichidelor prin transpiratie si diuretice.

Tags: sanatate,


VIDEO PROTVPLUS.RO