Ti-a cazut un dinte? Afla ce trebuie sa faci ca sa il salvezi

Ultima actualizare: 20-01-2012 10:41

Nu lasati problemele dentare sa va strice vacanta! De exemplu, daca accidental v-ati pierdut un dinte incercati sa-l clatiti cu apa calda si pastrati-l in lapte pana ajungeti la dentist.

Iar daca ati pierdut o coroana, incercati s-o fixat cu putina pasta de dinti. Oricum, faceti tot posibilul sa ajungeti cat mai repede la cabinetul dentar!

Nu intrati in panica daca va pierdeti un dinte intr-o situatie neprevazuta.  Chiar daca s-a rupt sau a cazut cu tot cu radacina, dentistii va dau sperante ca acesta se poate recupera.

O alta masura de urgenta: dintele poate fi pus in lapte rece, pana la cabinetul dentar. Atentie, evitati apa calda, pentru ca lichidul ar putea sa spele mai mult din ligamente. Iar aceste structuri care inca mai stau lipite pe dinte, pot ajuta ulterior la sudarea dintelui in locul din care a cazut.

Foarte importanta este fixarea buna a dintelui respectiv de vecinii sai, o perioada lunga, o luna sau chiar sase saptamani. Exista mai multe proceduri, cu sarme speciale, cu un ciment adeziv, cu materiale compozite ori cu fibre de sticla.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO