Pe timp de criza, aflati cele mai bune metode antistres

Ultima actualizare: 14-08-2012 11:51

Criza financiara mondiala-iata cel mai recent motiv de stres. Implicit este si o amenintare la adresa sanatatii! Un studiu britanic recent arata ca stresul afecteaza sistemul imunitar, tensiunea si nivelul colesterolului.

Medicii sunt categorici: expunerea repetata la stres creste riscul de boli cardiovasculare. Iata un motiv suficient de puternic pentru a incerca cele mai noi metode antistres.

De exemplu, cursuri de improvizatie. Exercitiile de teatru fara text, povestile inventate cu ochii inchisi, "scenetele" improvizate pot fi doar cateva dintre sarcinile "de dupa serviciu".

Nimeni nu pleaca obosit sau trist de la improvizatie. Un demers extrem de util daca ne gandim ca stresul se afla pe locul doi in topul bolilor profesionale din Uniunea European, dupa afectiunile musculo-scheletice. Si 40% dintre romani ii simt efectele.

La fel cum este si exersarea limbilor araba, japoneza sau in germana pe diverse teme: sushi, telenovele sau diete. Exista, bineinteles, si un traducator.

Printre stresati, managerii de top. Desi ar putea fi invidiati pentru statut si venituri, multi platesc cu sanatea asumarea responsabilitatilor multiple. Studiile arata ca stresul extrem afecteaza 1 din 3 adulti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO