Floricelele de porumb reduc riscul de boli cardiovasculare si cancer!
Performanta se datoreaza continutului crescut in antioxidanti, ce rivalizeaza cu cel din legume si fructe. E adevarat, floricelele sunt bune atata vreme cat nu contin grasimi si sare multa.
O punga de floricele este gustarea preferata de majoritatea amatorilor de filme. Preparat astfel, porumbul previne bolile cardiovasculare, in principal datorita fibrelor pe care le contine.
Pe de alta parte, fibrele regleaza tranzitul intestinal si reduc astfel riscul cancerului de colon. De asemenea, anumite substante din floricelele de porumb lupta si impotriva altor forme de cancer, intrucat ele contin antioxidanti.
In plus, floricelele contin din plin vitamine din grupul B, benefice pentru creier. In ciuda cantitatii mari din aceste substante, consumul lor nu duce la un apetit excesiv.
Floricele isi pastreaza 100% calitatile doar daca sunt preparate fara sare si grasime.
Specialistii avertizeaza ca prin prajirea in ulei, floricelele isi dubleaza valoarea calorica. De asemenea, calitatile lor nutritive sunt amenintate de prezenta radicalilor liberi, substante toxice care afecteaza fuctionarea celulelor din organism.
Mai exista un obicei frecvent de consum al floricelelor care le transforma intr-o gustare periculoasa. Daca se adauga sare si se consuma frecvent, creste riscul de hipertensiune.
In concluzie, floricelele nu dauneaza sanatatii si siluetei daca sunt consumate cu moderatie, fara sare si ulei in exces.