Donati sange ca sa va salvati propriile vieti!

12-04-2009 00:00


Medicii spun ca odata cu donarea de sange este eliminat din organism si excesul de fier care apare din cauza consumului crescut de carne rosie. Exista insa si alte situatii cand donarea de sange este benefica pentru organism!

Medicii spun ca procedura nu implica nici un fel de risc pentru functionarea optima a sistemelor si organelor din corpul uman. In plus, donatorul isi reface cantitatea de singe pierduta in scurt timp.

Medicii au si alte argumente atunci cand pledeaza pentru donarea de sange care poate salva vieti. Cei care fac acest gest generos sunt protejati de bolile cardiovasculare provocate de cantitatea mare de fier din singe datorita unui mecanism simplu.

Iar donarea regulata scade riscul depunerilor de fier. Si se intampla mai ales in cazul persoanelor a caror dieta abunda in carne de porc, de vita, oaie sau vanat.

De asemenea, donarea a 400 de militri de sange la doua-trei luni scade si riscul depunerii grasimii pe vase, o alta cauza a declasarii bolilor cardiovasculare. Dar nu numai sistemul cardiovascular are de castigat.

 

Tags: sanatate, donare,

VIDEO PROTVPLUS.RO