CSID: Fumatul intretine si agraveaza acneea

23-04-2009 00:00


Fumatul duce la imbatranirea precoce a pielii, la ingrosarea acesteia, la aparitia ridurilor mai devreme. Iar acneea la adulti ar putea fi agravata si intretinuta de fumat.


Uneori acneea poate sa persiste si peste 25-30 de ani, alteori acneea la adult poate sa fie consecinta unor tratamente medicamentoase. De exemplu, tratamentele indelungate cu vitamina B12 pot sa produca acne si exista anumite medicamente utilizate in tratamentul tuberculozei sau in tratamentul epilepsiilor care pot sa induca acnee.

O preoblema de piele serioasa pe care o prezinta exclusiv fumatorii este acneea inversata, forma foarte speciala de acnee in care leziunile inflamatorii cuprind zonele pliurilor, zona axilei, zona inghinala, chiar si zona din jurul areolei mamare.

Sunt alti cercetatori care spun ca fumatul, prin modificarea texturii cutanate, prin modificarea patului vascular, pot sa agraveze o acnee existenta. Cu certitudine stim, insa, ca acneea inversata este corelata cu fumatul. Doar persoanele fumatoare fac acest tip de imbolnavire.

Pielea fumatorului este imbatranita prematur. Femeile care sunt preocupate de aspectul tenului, de aparitia ridurilor ar trebui sa se gandeasca la imbatranire atunci cand isi aprind tigara.
 

Tags: sanatate,

VIDEO PROTVPLUS.RO