CSID: Depunerile anormale de calciu pe oase, un fenomen ingrijorator


Ultimul update: Sambata 20 Octombrie 2012 07:16
Data publicarii: Marti 05 Mai 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Unul din cinci tineri cu varsta sub 30 de ani se confrunta cel putin o data in viata cu depunerile anormale de calciu pe oase.


Expertii in nutritie spun ca fenomenul extrem de ingrijorator este generat de consumul de polifosfatii din anumite alimente. Produsele moderne, intens procesate, abunda in astfel de compusi care impiedica fixarea corecta a calciului in sistemul osos.

Pana la 18 ani, procesul de dezvoltare normala a sistemului osos poate fi perturbat de aparitia unor formatiuni de calciu care afecteaza starea de sanatate a copiilor. Acestea sunt insa fenomene specifice perioadei de crestere.

Dupa varsta majoratului, fomatiunile dureroase care apar pe oase, osteofitele, sunt generate de aportul incorect de calciu si fosfor din hrana. In aceste conditii, alimentele de generatie noua, super procesate, trebuie consumate cu masura.

Raportul dintre calciu si fosfor din organism poate reveni la normal, daca timp de mai multe luni alimentele procesate sunt inlocuite cu produse echilibrate optim in calciu si fosfor.

Tags: csid, sanatate,

CSID: Nu te grabi la cosmeticiana in timpul menstruatiei!
CSID: Organismul ne transmite mereu semnale. Sa nu le ignoram!
CSID: Scolioza congenitala, tratata prin interventii chirurgicale
VIDEO PROTVPLUS.RO