CSID: Colesterolul nu scade imediat ce renuntam la grasimile animale!
Cercetatorii americani recomanda suplimentarea consumului cu grasimi sanatoase de tip omega 3 si omega 6 care pot echilibra valorile colesterolului.
Prosciuto, branza mozarella si rosii pe pat de verdeata. Iata o salata delicioasa de vara, care contine 5% din consumul zilnic permis de grasimi saturate. De acestea trebuie sa stea deoparte mai ales persoanele care constata la analizele de rutina valori crescute ale colesterolului.
Raportul ideal intre lipidele din dieta zilnica este urmatorul: o treime grasimi din carne si lactate, o treime din ulei crud, o treime din peste, care contine Omega 3 si Omega 6.
Valorile colesterolului se regleaza printr-un mecanism dovedit de mult studii stiintifice.
De asemenea, specialistii spun ca grasimile artificiale precum cele din anumite sortimente de margarina pot afecta sanatatea vaselor de sange.
Pentru a evita aceste probleme, nutritionistii recomanda consumul zilnic de peste. In plus, salatele cu ulei de in, de cinepa sau de masline, alaturi de lactate si carne sunt surse optime de grasimi sanatoase.
De asemenea, specialistii afirma ca valorile colesterolului se regleaza si prin renuntarea la dulciurile concentrate.
De aceea, fructele proaspete si dulci sunt o alternativa sanatoasa pentru un aport optim de glucide.