Consumati zilnic 2 grame de omega 3 si 14 grame de omega 6
Organizatia Mondiala a Sanatatii ne recomanda sa consumam zilnic 2 grame de omega 3 si 14 grame de omega 6.
Iar un studiu recent al Institutului de Stiinta a Nutritiei din Viena arata ca dintre europeni, doar finlandezii, englezii si danezii ating acest consum.
Multiple studii au demonstrat de-a lungul anilor ca grasimile esentiale precum omega 3 si omega 6 ajuta la regenerarea membranei ce inconjoara toate celulele din organism. Mai mult, ele sunt absolut necesare pentru o buna dezvoltare a organismului uman, cat si pentru o inima sanatosa.
O sursa excelenta de omega 3 si omega 6 este margarina de casa.
Patru felii de paine cu margarina de casa inseamna un gram de omega 3, dar consumul zilnic recomandat este de 2 grame. Asadar, puteti completa mesele cu peste gras precum somonul si macroul, fructe oleaginoase, uleiuri vegetale.
Specialistii recomanda reducerea consumului de grasimi saturate de origine animala, care se gasesc in carnea grasa, untura si unt. Aceasta pentru ca aceste alimente cresc nivelul colesterolului.