Consilierii Casei Albe nu recomanda consumul de carnuri procesate


Ultimul update: Vineri 19 Octombrie 2012 00:48
Data publicarii: Miercuri 12 Mai 2010 00:00
Categorie: Stiri Sociale
Cancer

Intr-un raport emis de consilierii presedintelui Barack Obama se precizeaza faptul ca pe piata sunt utilizate mii de substante chimice artificiale, multe dintre ele nefiiind studiate suficient pentru a se vedea cat de bune sunt pentru consum.

Specialistii care au intocmit raportul respectiv spun ca exista dovezi clare ale efectelor cancerigene pe care mediul le are asupra alimentelor.

Se precizeaza totusi faptul ca nu toate substantele au efecte cancerigene, insa exista foarte multi aditivi alimentari care nu sunt evaluati corect, dar sunt folositi fara a se cunoaste bolile pe care le provoaca in timp.

Raportul cere presedintelui american sa ia masuri cu privire la toxinele care se afla in hrana, apa si aer, dar si schimbarea modului in care se acorda aprobarile pentru utilizarea substantelor chimice in alimente.

Convinsi ca va mai trece multa vreme pana la schimbarile pe care le doresc, specialistii ne recomanda sa nu consumam carne procesata sub forma de mezeluri sau alte produse, iar atunci cand folosim cuptorul cu microunde sa apelam la recipiente doar de plastic. Medicii mai recomanda si consumarea de apa filtrata.

Societatea Americana pentru Cancer a criticat raportul, considerandu-l exagerat.

Sursa: Reuters

Tags: sanatate, cancer,

Multivitaminele cresc riscul de cancer la san? Un studiu sugereaza ca da!
Mii de bolnavi de cancer merg in China pentru terapie genetica
Chirurgia obezitatii reduce riscul de cancer la femei
VIDEO PROTVPLUS.RO