Carnea de pui, mai grasa decat carnea rosie?
Spre deosebire de carnea de pui din trecut, cea din zilele noastre sta ceva mai prost la capitolul grasime, se pare.
Cantitatea de lipide pe care o contine este tripla fata de cantitatea de proteine, iar grasimile bune – Omega 3 – au scazut la mai mult de jumatate.
Milioane de oameni au renuntat definitiv la carnea de vita sau la cea de porc si au trecut la carnea de pui, bazandu-se pe afirmatiile cercetatorilor, care au catalogat-o drept cea mai sanatoasa dintre toate. Ultimele studii dau insa peste cap tot ce stiam pana acum despre carnea de pui.
Daca inainte carnea de pui era o alternativa mai sanatoasa si mai ieftina la carnea rosie, in prezent, din cauza modalitatii de crestere si a aditivilor cu care sunt hranite pasarile, carnea de pui are cu 50% mai multa grasime decat in ultimii 30 de ani.
Afla mai multe despre carnea de pui pe www.csid.ro