Am intrat in "sezonul trichinelozei"! Afla cum sa eviti imbolnavirea!
Nu consumati carne de porc insuficient fiarta sau fripta, recomanda reprezentantii Ministerului Sanatatii, care avertizeaza ca, in cazul in care aceasta carne este infestata cu trichineloza, se poate ajunge chiar si la deces.
Specialistii epidemiologi recomanda populatiei sa nu consume carne de porc ori de vanat neexaminata trichineloscopic si sa evite achizitionarea acesteia din alte locuri decat centrele comerciale specializate, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.
De asemenea, este necesara o atentie marita la consumul de carne de porc insuficient prelucrata termic, deoarece prepararea carnii "in sange", precum si procedeele de sarare, afumare si uscare a carnii nu distrug larvele.
Majoritatea infectiilor sunt asimptomatice, insa exista si forme clinice de boala cu evolutie severa, care pot cauza moartea prin complicatiile pe care le produc.
Semnele clinice de boala sunt: tulburari digestive (dureri abdominale, diaree, greturi varsaturi), care apar la 1-2 zile dupa consumul de carne infestata, febra, edeme palpebrale si faciale insotite de conjunctivita, dureri musculare si adinamie.