Feriti-va copiii de obezitate! Risca sa faca diabet!

Ultima actualizare: 24-07-2012 00:03

Organizatia Mondiala a Sanatatii lansaza un avertisment catre toti parintiii: feriti-va copiii de obezitate. Aceasta si pentru ca excesul ponderal a generat in ultima vreme de 10 ori mai multe cazuri de diabet de tip 2 in randul copiilor.


230 de milioane de persoane din lumea intreaga sufera astazi de diabet zaharat de tip 2.

Pana nu demult, aceasta afectiune aparea mai ales la persoanele trecute de 40 de ani. Acum loveste si copiii obezi, din cauza faptului ca au multe celule adipoase care provoaca rezistenta la insulina.

La ora actuala, in tarile dezvoltate numarul copiilor care se imbolnavesc de diabet a crescut de 10 ori in ultimii ani. Simptomele sunt aceleasi ca si la adulti: urinare frecventa, sete exagerata, senzatie de gura uscata, apetit crescut si pierdere nejustificata in greutate.

Boala poate fi tinuta sub control cu medicamente antidiabetice orale sau cu insulina. Fazele grave ale bolii pot fi evitate prin testarea periodica a glicemiei, mai ales daca exista deja cazuri de diabet in familie. Si un regim de viata sanatos trebuie adoptat cat mai devreme in viata.

Din pacate, insa, statisticile Organizatiei Mondiale a Sanatatii nu sunt deloc optimiste: peste un sfert dintre elevii europeni sunt obezi, ceea ce inseamna cazuri din ce in ce mai multe de diabet.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO