Indicele de satietate, un element important in orice tip de dieta!

Dată publicare: 22-09-2009 00:00
Dată actualizare: 15-10-2012 17:55


Indicele de satietate al fiecarui aliment este noul factor de care trebuie sa tineti cont atunci cand vreti sa slabiti. Ideal este sa optati pentru alimentele satioase, cu putine calorii.

Din lista celor recomandate fac parte diverse sortimente de carne, dar si multe legume. Sa luam exemplul ciupercilor, ideale pentru continutul echilibrat de nutrienti! Potolesc rapid si eficient foamea, la fel ca multe alte vegetale!

Senzatia de satietate rapida si incarcatura calorica mica reprezinta criterii importante de selectie a alimentelor care nu ingrasa. Cercetatorii au elaborat tabele cu indici de satietate pentru fiecare grupa alimentara. Astfel, alegerea celor mai bune meniuri devine o misiune relativ usoara.

Intr-un regim satios, care nu se sfarseste cu kilograme nedorite, branza de vaci si urda sunt de preferat altor lactate. Iar dintre fructe, exista cateva care amana instalarea senzatiei de foame.

Legumele cu indicele de satietate cel mai ridicat sunt lintea, fasolea rosie si fasolea neagra. De asemenea, ciupercile tin foamea departe mai mult timp. Iar in privinta produselor de panificatie, solutia este una singura.

Citeste mai multe despre diete pe www.csid.ro

Tags: sanatate,


VIDEO PROTVPLUS.RO