Cum putem afla daca mancam echilibrat sau nu?

11-04-2009 00:00


Simplu, demonstreaza cercetatorii americani. Printr-o evaluare atenta a nivelului de potasiu din urina. Astfel specialistii isi dau seama ce alimente ne lipsesc din dieta.

Un banal test de urina costa in jur de 10 lei. O suma destul de mica daca ne gandim ca analiza compusilor excretati de organismul nostru poate indica foarte precis daca avem un comportament alimentar gresit.

Dupa ce studiaza valorile anumitor minerale, medicii isi dau seama imediat daca regimul nostru alimentar abunda in alimente periculoase precum carne de porc, mezeluri, prajeli, dulciuri cu mult zahar rafinat, in detrimentul legumelor si fructelor.

In cazul unui consum crescut de produse fast food sau carne, nu doar nivelul potasiului din urina iese modificat, ci si cel al ureei si acidului uric. In aceste situatii, urologii au un sfat usor de repectat de catre oricine.

In felul acesta, substantele care in mod normal se excreta nu mai pot forma calculii renali, cunoscuti popular sub numele de pietre la rinichi. Incriminate pentru aceasta problema de sanatate sunt proteinele, insa ele nu trebuie excluse total din dieta.

Proteinele vegetale se gasesc in fasole uscata, mazare, boabe de soia, alune sau nuci. In timpul regimului se pot consuma si proteine de origine animala, dar la o singura masa din zi de regula la pranz.

Daca respecta toate aceste sfaturi, persoanele cu diete dezechilibrate au sanse maxime sa obtina valori normale ale compusilor din urina in trei luni. Iar ulterior, ca regula generala, consumul de carne de orice tip trebuie sa urmeze un principiu.


 

Tags: dieta, sanatate,

VIDEO PROTVPLUS.RO