Consumati cereale pentru a preveni imbolnavirea dintilor

Dată publicare: 01-07-2010 00:00
Dată actualizare: 07-05-2012 03:48


Cercetatorii americani au constatat ca amestecurile integrale de ovaz, secara si grau scad cu 25% riscul de carii sau gingivite. Aceleasi beneficii importante le au si sortimentele de ceai verde si negru.

Niciun mic dejun fara cereale! Sfatul vine de data acesta din partea dentistilor care au constatat ca produsele integrale din orz, secara si ovaz pot proteja dantura impotriva aparitiei cariilor.

Mai mult, cerealele integrale contribuie si indirect la mentinerea integritatii danturii. Aceasta pentru ca ele asigura necesarul zilnic de glucide si feresc pe oricine de tentatia alimentelor dulci si lipicioase.

Un alt truc pentru a avea dintii cat mai sanatosi este sa beti ceai verde si negru.

Atentie insa la modul in care consumati aceste ceaiuri. Nu adaugati zahar, pentru ca acesta este inamicul numarul unu al dintilor. Inlocuiti-l cu miere pentru ca aceasta este la fel de agresiva.

Aceste trucuri va ajuta sa va mentineti dintii in stare buna cu o singura conditie: sa respectati regulile igienei orale si sa va spalati pe dinti de cel putin doua ori pe zi. Daca nu aveti posibilitatea sa faceti dupa fiecare masa un periaj, clatiti-va cu apa!

Tags: sanatate, dantura,


VIDEO PROTVPLUS.RO