Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Deputații Rusiei au adoptat o lege privind dezertarea și predarea în timp de război. Ce pedepse riscă rușii

Deputații Dumei de Stat din Rusia au adoptat în unanimitate un proiect de lege privind închisoarea de până la 10 ani pentru predarea voluntară, și până la 15 ani pentru jaf în timp de război.

De asemenea, potrivit publicației Kommersant, Codul Penal introduce conceptele de „mobilizare”, „lege marțială” și „vreme de război”.

Nu în ultimul rând, este prevăzută o pedeapsă cu închisoarea pentru părăsirea unității în perioada ostilităților și nerespectarea ordinului comandantului.

Iată care sunt cele mai importante amendamente adoptate în Rusia:

- predarea voluntară: pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani (dacă nu există semne de trădare)

- jaf în timp de război: până la 15 ani de închisoare

Pedepse mai mari în Rusia  

De asemenea, conform sursei citate, a fost înăsprită pedeapsa pentru abandonarea neautorizată a unei unități în timpul mobilizării și a legii marțiale, astfel:

- pentru o perioadă de la 2 la 10 zile: până la 5 ani de închisoare

- pe o perioadă de 10 zile la o lună: până la 7 ani închisoare

- pe o perioadă mai mare de o lună: de la 5 la 10 ani închisoare

Pentru „nerespectarea de către subordonați a ordinului șefului”, precum și pentru refuzul de a participa la armate sau ostilități, aceștia riscă închisoare de la doi până la trei ani.

De asemenea, articolul din Codul penal al Federației Ruse privind circumstanțele agravante a introdus săvârșirea unei infracțiuni „în perioada de mobilizare sau a legii marțiale, în timp de război sau în condițiile unui conflict armat sau operațiuni de luptă”.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult