Liz Truss promite sprijin militar Ucrainei în valoare de cel putin 2,3 miliarde de lire sterline, în 2023

liz truss
Getty

Prim-ministrul Liz Truss va promite să egaleze cheltuielile britanice pentru sprijinul militar acordat Ucrainei anul viitor, în timp ce îşi reia agenda guvernamentală după funeraliile reginei, anunţă BBC.

Marea Britanie a fost unul dintre principalii donatori de ajutor militar pentru Ucraina, alocând 2,3 miliarde de lire sterline de când Rusia a invadat teritoriul Ucrainei, potrivit news.ro.

Truss va promite un ajutor militar în valoare de miliarde de euro în timpul unei călătorii pentru a se întâlni cu liderii mondiali la New York în această săptămână, relatează BBC.

Ea va folosi un discurs în faţa Adunării Generale a ONU pentru a mobiliza sprijinul pentru Ucraina. Călătoria are loc într-o perioadă de turbulenţe economice globale determinate de creşterea preţurilor la energie şi de războiul din Ucraina.

Marea Britanie a fost unul dintre principalii donatori de ajutor militar pentru Ucraina, alocând 2,3 miliarde de lire sterline de când forţele preşedintelui rus Vladimir Putin au invadat această ţară, în februarie.

Citește și
Maria Zaharova
Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, ironizează ajungerea la putere a lui Liz Truss
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Pentru Liz Truss şi guvernul său urmează o săptămână agitată de diplomaţie şi anunţuri politice, după ce s-a încheiat o perioadă de doliu naţional pentru regretata regină.

Activitatea politică şi afacerile guvernamentale au fost suspendate până după funeraliile reginei, la care a participat premierul Truss, alături de alţi politicieni, demnitari străini şi membri ai familiei regale.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Articolul face parte din:

Război în Ucraina, ziua 209. Avertismentul SUA: Vladimir Putin se pregătește de „potențiale măsuri de mobilizare”

mercenari rusi, wagner
SUA: Grupul de mercenari Wagner din Rusia încearcă să recruteze peste 1.500 de infractori pentru războiul din Ucraina

Grupul Wagner încearcă să recruteze peste 1.500 de infractori condamnaţi pentru a participa la războiul Rusiei din Ucraina, dar mulţi dintre ei refuză să se alăture, a declarat luni un înalt oficial american din domeniul apărării.

cimitir izium
146 de cadavre ale victimelor agresiunii ruseşti au fost deja exhumate lângă Izium VIDEO

Aproximativ 146 de cadavre ale celor care au murit în urma torturii şi a bombardamentelor ruseşti au fost deja exhumate în apropiere de Izium. Oleh Syniehubov, şeful administraţiei militare regionale Kharkiv, a raportat acest lucru pe Telegram.

Mesajul lui Vladimir Putin la moartea Reginei Elisabeta a II-a. „Vă doresc curaj”
Putin, în a doua zi a Adunării Generale a ONU: "Nu ne vom abate de la traiectoria noastră suverană". Mesajul transmis SUA

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a promis, marţi, să-şi continue politica externă ”suverană” şi a denunţat voinţa americană ”de hegemonie”, în faţa Adunării Generale a ONU, marcată de invazia şi ofensiva Rusiei în Ucraina.

Erdogan a anunțat ce va vorbi cu Putin. ”Îi vom cere în mod concret Rusiei să facă ce trebuie”
Erdogan, întrebat dacă ar trebui să i se permită Rusiei să păstreze teritoriile cucerite în Ucraina: Nu și nu!

Președintele Turciei, Recep Erdogan, este de părere că Rusiei nu ar trebui să i se permită să păstreze teritoriile cucerite în Ucraina, ca parte din negocierile pentru pace.

 

centrală nucleară
Centrală nucleară ucraineană bombardată: Moscova îşi intensifică „şantajul nuclear”, afirmă directorul centralei

Rusia şi-a intensificat „şantajul nuclear” împotriva Kievului prin bombardarea unei a doua centrale nucleare ucrainene, centrala Pivdenukrainsk (sud), a declarat marţi directorul acestei instalaţii, Igor Polovici

Vladimir Putin
Deputații Rusiei au adoptat o lege privind dezertarea și predarea în timp de război. Ce pedepse riscă rușii

Deputații Dumei de Stat din Rusia au adoptat în unanimitate un proiect de lege privind închisoarea de până la 10 ani pentru predarea voluntară, și până la 15 ani pentru jaf în timp de război.

Păpușa lui Putin
"Păpușa lui Putin" susține că Rusia ar fi trebuit să bombardeze nuclear Regatul Unit în timpul funeraliilor Elisabetei a II-a

Olga Skabeieva, o celebră prezentatoare de televiziune din Rusia, a declarat, în timpul unui talk-show, că țara sa ar fi trebuit să bombardeze nuclear Regatul Unit în timpul funeraliilor reginei Elisabetei a II-a.

Mesajul lui Vladimir Putin la moartea Reginei Elisabeta a II-a. „Vă doresc curaj”
Avertismentul SUA: Vladimir Putin se pregătește de „potențiale măsuri de mobilizare”

Consilierul pentru securitate națională al președintelui american Joe Biden, Jake Sullivan, susține că există informații conform cărora președintele Rusiei, Vladimir Putin, se pregătește pentru „potențiale măsuri de mobilizare”.  

mc donalds rusesc
„McDonald's-ul” din Rusia anunță că a rezolvat problema penuriei de cartofi. „Gustos și atât” își redeschide restaurantele

După ce s-a confruntat cu o problemă gravă de aprovizionare, dar și cu o penurie de cartofi prăjiți, compania care acum administrează fostele restaurante McDonald's, „Gustos și atât”, anunță că a rezolvat problemele și își deschide restaurantele.

 

Jens Stoltenberg
Comunitatea internaţională condamnă „simulacrele de referendumuri” anunţate de separatiştii proruşi

Intenţiile Rusiei de a organiza „simulacre de referendumuri” în zonele ocupate în Ucraina constituie o „încălcare flagrantă a dreptului internaţional”, a declarat marţi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Vladimir Putin
Vladimir Putin a anunțat mobilizare militară parțială în Rusia. „Scopul nostru este să eliberăm Donbasul”. VIDEO

Vladimir Putin a susținut un discurs, miercuri dimineață, în care a anunțat mobilizarea militară parțială în Rusia, potrivit TASS. Președintele rus a vorbit despre evoluția războiului, precizând că obiectivul este „eliberarea regiunii Donbas”.

Joe Biden
Joe Biden va susţine un discurs la Naţiunile Unite în care va arăta că invazia din Ucraina încalcă principiile Cartei ONU

Preşedintele american Joe Biden va susţine, miercuri, un discurs la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, în care va arăta că războiul Moscovei împotriva Ucrainei încalcă principiile Cartei ONU.

 

Citește și...
Liz Truss a fost informată de decesul reginei Elisabeta a II-a cu două ore înainte de anunţul Palatului Buckingham
Liz Truss a fost informată de decesul reginei Elisabeta a II-a cu două ore înainte de anunţul Palatului Buckingham

Prim-ministrul Marii Britanii, Liz Truss, a aflat despre decesul reginei Elisabeta a II-a la ora locală 16:30 (15:30 GMT), a declarat purtătorul de cuvânt oficial al premierului, conform DPA.

Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, ironizează ajungerea la putere a lui Liz Truss
Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, ironizează ajungerea la putere a lui Liz Truss

Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a ironizat miercuri instalarea lui Liz Truss în postul de premier al Marii Britanii, pe care o consideră ”criza democraţiei britanice”, relatează AFP.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.