Avertismentul SUA: Vladimir Putin se pregătește de „potențiale măsuri de mobilizare”

Mesajul lui Vladimir Putin la moartea Reginei Elisabeta a II-a. „Vă doresc curaj”
IMAGO

Consilierul pentru securitate națională al președintelui american Joe Biden, Jake Sullivan, susține că există informații conform cărora președintele Rusiei, Vladimir Putin, se pregătește pentru „potențiale măsuri de mobilizare”.  

 

„Președintele rus Vladimir Putin ar putea recurge la mobilizare parțială, forțând și mai mulți ruși să ducă războiul său brutal în Ucraina, în parte pentru că pur și simplu au nevoie de mai mult personal și forță de muncă, având în vedere succesul pe care l-a avut Ucraina pe câmpul de luptă, în special în nord-est, dar chiar împingând în alte părți ale teritoriului ocupat anterior. Concluzia este că Rusia organizează referendumuri false cu un preaviz de trei zile, deoarece continuă să piardă teren pe câmpul de luptă și pe măsură ce mai mulți lideri mondiali se distanțează de Rusia pe scena publică. Rusia caută personal care să se implice în această luptă. Acestea nu sunt acțiunile țării competente. Acestea nu sunt acte de forță, ci dimpotrivă”, a spus Consilierul pentru securitate națională al SUA, conform The Guardian.

Jake Sullivan a vorbit despre rapoartele care fac referire la noile măsuri de mobilizare ale Rusiei într-un discurs la Casa Albă.

Cu acest prilej, consilierul pentru securitate națională al SUA a anunțat că referendumurile false din Ucraina ocupată de Rusia, din Donețk, Luhansk, Zaporizhzhia și Kherson, sunt respinse de Casa Albă.

Citește și
vladimir putin, studenti militari
Rusia încearcă să convingă studenții să se alăture războiului și să umple golurile din armată. Propunerea lui Putin
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

„Știm că aceste referendumuri vor fi manipulate. Știm că Rusia va folosi referendumurile simulate ca bază pentru a pretinde să anexeze aceste teritorii, fie acum, fie în viitor. Permiteți-mi să fiu clar, dacă acest lucru se întâmplă, Statele Unite nu vor recunoaște niciodată pretențiile Rusiei asupra vreunei părți presupuse a anexate a Ucrainei. Nu vom recunoaște niciodată acest teritoriu ca fiind altceva decât o parte a Ucrainei. Respingem fără echivoc acțiunile Rusiei”, a mai declarat Jake Sullivan.

 Ucraina: Organizarea referendumurilor vor distruge posibilitatea negocierilor dintre Kiev şi Moscova

„Orice referendum privind aderarea Rusiei în teritoriile ucrainene ocupate de ruşi ar distruge orice şansă ca Moscova şi Kievul să se aşeze la masa negocierilor”, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al preşedintelui ucrainean, Serghei Nikiforov, pentru publicaţia ucraineană Liga.net, relatează Reuters și news.ro. 

„Fără organizarea de referendumuri încă există cea mai mică şansă pentru o soluţie diplomatică. După referendumuri - nu”, a declarat Serghei Nikiforov.

El a făcut aceste declaraţii ca răspuns la anunţul făcut de oficialii instalaţi de ruşi din patru regiuni ucrainene ocupate referitor la organizarea de referendumuri săptămâna viitoare pentru aderarea oficială la Rusia.

Lege privind dezertarea și predarea în timp de război, adoptată de Rusia

Luni, deputații Dumei de Stat din Rusia au adoptat în unanimitate un proiect de lege privind închisoarea de până la 10 ani pentru predarea voluntară, și până la 15 ani pentru jaf în timp de război.

Codul Penal introduce conceptele de „mobilizare”, „lege marțială” și „vreme de război”.

Nu în ultimul rând, este prevăzută o pedeapsă cu închisoarea pentru părăsirea unității în perioada ostilităților și nerespectarea ordinului comandantului.

Cele mai importante amendamente adoptate în Rusia sunt:

- predarea voluntară: pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani (dacă nu există semne de trădare)

- jaf în timp de război: până la 15 ani de închisoare 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Articolul face parte din:

Război în Ucraina, ziua 209. Avertismentul SUA: Vladimir Putin se pregătește de „potențiale măsuri de mobilizare”

mercenari rusi, wagner
SUA: Grupul de mercenari Wagner din Rusia încearcă să recruteze peste 1.500 de infractori pentru războiul din Ucraina

Grupul Wagner încearcă să recruteze peste 1.500 de infractori condamnaţi pentru a participa la războiul Rusiei din Ucraina, dar mulţi dintre ei refuză să se alăture, a declarat luni un înalt oficial american din domeniul apărării.

liz truss
Liz Truss promite sprijin militar Ucrainei în valoare de cel putin 2,3 miliarde de lire sterline, în 2023

Prim-ministrul Liz Truss va promite să egaleze cheltuielile britanice pentru sprijinul militar acordat Ucrainei anul viitor, în timp ce îşi reia agenda guvernamentală după funeraliile reginei, anunţă BBC.

cimitir izium
146 de cadavre ale victimelor agresiunii ruseşti au fost deja exhumate lângă Izium VIDEO

Aproximativ 146 de cadavre ale celor care au murit în urma torturii şi a bombardamentelor ruseşti au fost deja exhumate în apropiere de Izium. Oleh Syniehubov, şeful administraţiei militare regionale Kharkiv, a raportat acest lucru pe Telegram.

Mesajul lui Vladimir Putin la moartea Reginei Elisabeta a II-a. „Vă doresc curaj”
Putin, în a doua zi a Adunării Generale a ONU: "Nu ne vom abate de la traiectoria noastră suverană". Mesajul transmis SUA

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a promis, marţi, să-şi continue politica externă ”suverană” şi a denunţat voinţa americană ”de hegemonie”, în faţa Adunării Generale a ONU, marcată de invazia şi ofensiva Rusiei în Ucraina.

Erdogan a anunțat ce va vorbi cu Putin. ”Îi vom cere în mod concret Rusiei să facă ce trebuie”
Erdogan, întrebat dacă ar trebui să i se permită Rusiei să păstreze teritoriile cucerite în Ucraina: Nu și nu!

Președintele Turciei, Recep Erdogan, este de părere că Rusiei nu ar trebui să i se permită să păstreze teritoriile cucerite în Ucraina, ca parte din negocierile pentru pace.

 

centrală nucleară
Centrală nucleară ucraineană bombardată: Moscova îşi intensifică „şantajul nuclear”, afirmă directorul centralei

Rusia şi-a intensificat „şantajul nuclear” împotriva Kievului prin bombardarea unei a doua centrale nucleare ucrainene, centrala Pivdenukrainsk (sud), a declarat marţi directorul acestei instalaţii, Igor Polovici

Vladimir Putin
Deputații Rusiei au adoptat o lege privind dezertarea și predarea în timp de război. Ce pedepse riscă rușii

Deputații Dumei de Stat din Rusia au adoptat în unanimitate un proiect de lege privind închisoarea de până la 10 ani pentru predarea voluntară, și până la 15 ani pentru jaf în timp de război.

Păpușa lui Putin
"Păpușa lui Putin" susține că Rusia ar fi trebuit să bombardeze nuclear Regatul Unit în timpul funeraliilor Elisabetei a II-a

Olga Skabeieva, o celebră prezentatoare de televiziune din Rusia, a declarat, în timpul unui talk-show, că țara sa ar fi trebuit să bombardeze nuclear Regatul Unit în timpul funeraliilor reginei Elisabetei a II-a.

mc donalds rusesc
„McDonald's-ul” din Rusia anunță că a rezolvat problema penuriei de cartofi. „Gustos și atât” își redeschide restaurantele

După ce s-a confruntat cu o problemă gravă de aprovizionare, dar și cu o penurie de cartofi prăjiți, compania care acum administrează fostele restaurante McDonald's, „Gustos și atât”, anunță că a rezolvat problemele și își deschide restaurantele.

 

Jens Stoltenberg
Comunitatea internaţională condamnă „simulacrele de referendumuri” anunţate de separatiştii proruşi

Intenţiile Rusiei de a organiza „simulacre de referendumuri” în zonele ocupate în Ucraina constituie o „încălcare flagrantă a dreptului internaţional”, a declarat marţi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Vladimir Putin
Vladimir Putin a anunțat mobilizare militară parțială în Rusia. „Scopul nostru este să eliberăm Donbasul”. VIDEO

Vladimir Putin a susținut un discurs, miercuri dimineață, în care a anunțat mobilizarea militară parțială în Rusia, potrivit TASS. Președintele rus a vorbit despre evoluția războiului, precizând că obiectivul este „eliberarea regiunii Donbas”.

Joe Biden
Joe Biden va susţine un discurs la Naţiunile Unite în care va arăta că invazia din Ucraina încalcă principiile Cartei ONU

Preşedintele american Joe Biden va susţine, miercuri, un discurs la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, în care va arăta că războiul Moscovei împotriva Ucrainei încalcă principiile Cartei ONU.

 

Citește și...
Putin, în a doua zi a Adunării Generale a ONU:
Putin, în a doua zi a Adunării Generale a ONU: "Nu ne vom abate de la traiectoria noastră suverană". Mesajul transmis SUA

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a promis, marţi, să-şi continue politica externă ”suverană” şi a denunţat voinţa americană ”de hegemonie”, în faţa Adunării Generale a ONU, marcată de invazia şi ofensiva Rusiei în Ucraina.

Rusia încearcă să convingă studenții să se alăture războiului și să umple golurile din armată. Propunerea lui Putin
Rusia încearcă să convingă studenții să se alăture războiului și să umple golurile din armată. Propunerea lui Putin

Partidul condus de președintele Vladimir Putin a lansat o „ofertă” studenților din Rusia, pentru a-i atrage, astfel, să lupte pentru țara lor în războiul din Ucraina.

Superstarul rus Alla Pugaciova, regina muzicii pop, denunţă războiul lui Putin din Ucraina. Reacția surprinzătoare
Superstarul rus Alla Pugaciova, regina muzicii pop, denunţă războiul lui Putin din Ucraina. Reacția surprinzătoare

Alla Pugaciova, regina muzicii pop sovietice, a denunţat, duminică, războiul dus de preşedintele rus Vladimir Putin în Ucraina.

Putin le-a cerut preşedinţilor Kârgâzstanului şi Tadjikistanului să evite o „nouă escaladare”
Putin le-a cerut preşedinţilor Kârgâzstanului şi Tadjikistanului să evite o „nouă escaladare”

Preşedintele rus Vladimir Putin a purtat discuţii telefonice cu liderii Kârgâzstanului şi Tadjikistanului, în urma ciocnirilor de la graniţa celor două republici din Asia Centrală, a anunţat duminică Kremlinul, transmite Reuters.

New York Times: SUA, tot mai îngrijorate că Putin ar putea escalada războiul din Ucraina, fiind posibil și un atac în România
New York Times: SUA, tot mai îngrijorate că Putin ar putea escalada războiul din Ucraina, fiind posibil și un atac în România

Casa Albă, Departamentul de Stat, Pentagonul şi agenţiile de informaţii americane par mai îngrijorate ca niciodată că preşedintele rus Vladimir Putin ar putea escalada războiul din Ucraina pentru a compensa retragerea sa umilitoare din ultima perioadă.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.