Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cadavrul unui pui de mamut, vechi de 30.000 de ani, descoperit în Canada

Cadavrul unui pui de mamut lânos, mumificat de 30.000 de ani, a fost descoperit în nord-vestul Canadei. Trunchiul, părul, pielea, unghiile de la picioare și intestinele mamutului au rămas intacte.  

Puiul de mamut a fost găsit înghețat în câmpurile Klondike din Yukon. Oficiali guvernamentali și reprezentanți ai Teritoriului Tradițional Trʼondëk Hwëchʼin, unde a fost descoperit animalul antic, au spus că este cel mai complet și cel mai bine conservat mamut lânos găsit vreodată în America de Nord.

Citește și Cel puțin 46 de cadavre, găsite într-un camion din San Antonio. Alte 16 persoane au fost transportate la spital

Mamutul mumificat a fost descoperit pe 21 iunie de minerii care săpau prin Eureka Creek, potrivit guvernului Yukon.

Dan Shugar, geomorfolog și profesor al Universității din Calgary, a ajutat la extragerea mamutului mumificat. El a scris, vineri, pe Twitter, că descoperirea a fost „cel mai interesant lucru științific” la care a făcut parte vreodată.

Citește și
Scurgeri de informații la DIICOT Botoșani. O suspectă i-a așteptat pe mascați la descindere cu cafeaua gata făcută
Operațiune mamut a DIICOT: peste 1.000 de mașini și imobile sechestrate într-un dosar de contrabandă cu țigări la Arad

Cercetătorii de la Yukon Geological Survey și de la Universitatea din Calgary au spus că puiul de mamut probabil a murit și a fost îngropat în permafrost acum mai bine de 30.000 de ani, în timpul ultimei ere glaciare.

Această specie se mai numește vițelul „Nun cho ga”, care înseamnă „pui de animal mare” în limba Hän.

„Ca paleontolog al epocii glaciare, a fost unul dintre visele mele de o viață să mă întâlnesc față în față cu un mamut lânos adevărat. Acest vis s-a împlinit astăzi”, a declarat, vineri, Grant Zazula, paleontolog la Guvernul Yukon.

Acesta este al doilea pui de mamut descoperit întreg, conform cercetătorilor citați de NBC News. Primul pui de mamut aproape intact care a fost descoperit se numește „Lyuba” și a fost găsit în anul 2007, în Siberia. În 1948, părți ale unui alt pui de mamut au fost găsite într-o mină de aur din Alaska.

Noua descoperire ar oferi noi perspective asupra altor animale din epoca glaciară care au trăit cândva în Yukon, au spus cercetătorii. De asemenea, cu prilejul acestei descoperiri, oamenii de știință ar putea înțelege mai bine comportamenul acestor animale.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult