Ce conține un ou, vedeta preparatelor de Paște. Beneficiile sale sunt surprinzătoare
Your browser doesn't support HTML5 video.
Când spunem Paște, ne gândim la ouă roșii. Oul este o esență de nutrienți, un aliment cu valoare nutritivă crescută, preț abordabil și puține calorii. Deși e mic ca volum, oul ține de foame mult timp. În ouă avem proteine etalon, cu bioeficiență maximă pentru sinteza de țesuturi noi.
Indicele de utilizare a proteinelor este de 94% pentru ou, pentru lapte 84%, peștele are 76% și carnea de vită 74%. Un ou de aproximativ 50 de grame conține 80 de calorii repartizate astfel: 65 de calorii în gălbenuș și 15 calorii în albuș. Are 6,3 grame de proteine- 60% prezente în albuș și reprezentate în principal de albumină.
Oul are toată gama de vitamine BConține 5,3 grame de grăsimi, prezente exclusiv în gălbenuș, din care 200 de miligrame este colesterol. Oul nu are glucide și nici fibre, dar are vitamina A și D, prezente exclusiv în gălbenuș și tot grupul de vitamine B, inclusiv B12 și acid folic.
Un ou acoperă 30% din doza zilnică de Omega 3. Culoarea gălbenușului este dată de hrana pe care o primește găina, în schimb culoarea cojii oului ține de rasa animalului. În concluzie, despre ou, numai de bine.