Ouă umplute. Cele mai bune rețete pentru a avea ouă umplute perfecte pe masa de Paște

Oua umplute
Shutterstock

Ouăle umplute sunt un fel clasic de mâncare în orice meniu tradițional de Paște sau Crăciun. Adesea, jumătățile de ou fierte sunt umplute cu pateu sau cu o pastă formată din gălbenuș fiert, muștar și maioneză.  

Există multe rețete de ouă umplute din care poți alege pentru a le servi pe masa de Paște sau orice masă festivă.

ouă umplute cu pate
ouă umplute cu ton
ouă umplute ca la bunica
ouă umplute cu avocado
ouă umplute cu maioneza
ouă umplute ardelenești
rețeta clasică de ouă umplute
ouă umplute cu ciuperci
ouă umplute cu cremă de brânză
ouă umplute cu ficat de pui

Ouă umplute cu pate

Aceasta este o rețetă clasică de ouă umplute cu pate de ficat. Rețeta conține doar câteva ingrediente, dar este foarte ușor de făcut și va fi un succes. Pentru această rețetă ai nevoie de:

10 ouă
200 g pate de ficat
1 lingură de muștar
25 g unt
2 linguri maioneză
Sare
Piper
Boia dulce
Pătrunjel tocat mărunt

Citește și
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Pentru început, fierbe ouăle bine. Pune-le într-o cratiță și acoperă-le cu apă rece, apoi lasă-le pe foc mediu. Când apa începe să dea în clocot, lasă să fiarbă 10 minute. După acest timp, scurge apa și lasă ouăle în apă rece.

Când s-a răcit coaja, sparge ouăle și decojește-le cu grijă. Taie ouăle în jumătăți și îndepărtează gălbenușul.

Pune gălbenușurile într-un castron și adaugă pateul, untul, muștarul, maioneza și condimentele. Amestecă bine până obții o pastă fină. Poți face acest lucru cu o furculiță sau cu un blender vertical.

Umple jumătățile de albușuri cu pasta obținută. Dacă vrei, poți face acest lucru cu o linguriță sau poți pune compoziția într-un poș, dacă vrei să a ouă frumos umplute, cu model.

Deasupra, adaugă un praf de boia dulce și puțin pătrunjel tocat mărunt.

Oua umplute

Ouă umplute cu ton

Una dintre cele mai iubite rețete de ouă umplute este cea cu ton. Este un aperitiv delicios, pe care toată lumea îl va adora. Îl poți servi cu felii de baghetă prăjite sau cu pâine subțire și crocantă pe care o găsești în comerț.

Pentru această rețetă ai nevoie de:

5 ouă fierte
O lingură de maioneză
100 g conservă de ton
Sare
1 linguriță capere
Piper
Lămâie
Pătrunjel

Pentru început, se fierb ouăle, se lasă la răcit și apoi se decojesc cu grijă. Se taie ouăle în jumătăți și se îndepărtează gălbenușurile. Acestea se amestecă într-un castron cu tonul scurs bine, caperele, sare, piper, puțină zeamă de lămâie și maioneză.

Dacă vrei să obții o pastă fină, poți folosi blenderul vertical sau poți lăsa tonul bucățele, după preferințe. Se umple fiecare jumătate de ou fiert și se decorează cu pătrunjel.

Oua umplute

Ouă umplute ca la bunica

O rețetă clasică cu care mulți români au crescut. Aceste ouă umplute ca la bunica sunt din cale-afară de simple, dar pe atât de delicioase. Un aperitiv care se face super rapid, cu minim de efort.

Ai nevoie de următoarele:

10 ouă
1 lămâie
100 ml ulei
1 linguriță de muștar
Sare
Piper

9 din cele 10 ouă se pun la fiert. Se lasă 10 minute după ce apa a început să clocotească. Se lasă la răcit și se curăță de coajă. Ouăle se taie pe jumătate și se îndepărtează gălbenușul.

Acum se face o maioneză de casă din gălbenușul oului crud cu ulei. Se pune gălbenușul crud într-un castron și cu o lingură de lemn se învârte într-un singur sens în timp ce încorporezi câte puțin ulei. Se adaugă zeamă de lămâie, puțin câte puțin, până când s-a format maioneza.

Gălbenușurile fierte se amestecă cu această maioneză și se umplu jumătățile de albuș fierte. Se decorează cu mărar sau pătrunjel și se servesc.

Oua umplute

Ouă umplute cu avocado

O rețetă cu care îi vei cuceri pe toți iubitorii de avocado, dar nu numai. Supranumit untul naturii, avocado are o textură cremoasă aparte, care merge de minune în această rețetă.

Ingredientele de care ai nevoie:

6 ouă mari
1 avocado
1 legătură de pătrunjel
Câteva fire de ceapă verde
2 linguri de zeamă de lămâie
Sare
Piper
Pudră de usturoi
Boia afumată

Pune ouăle la fiert într-o cratiță cu apă cât să le acopere. Lasă-le la fiert încă 10-12 minute după ce apa a început să clocotească. Oprește focul și scurge apa. Când ouăle s-au răcit, curăță-le de coajă și taie-le în jumătăți.

Pune gălbenușurile într-un castron și jumătățile de albuș pe o tavă. Într-un castron, curăță avocado-ul și pisează-l bine. Adaugă sare, piper, pătrunjel tocat fin și zeamă de lămâie. Pune și gălbenușurile și pasează totul bine până când obții o pastă fină.

Pune compoziția într-un poș sau o pungă și umple jumătățile de albuș de ou. Adaugă pe deasupra ceapă verde tocată fin.

Oua umplute

Ouă umplute cu maioneză

Toată lumea le adoră. Acest aperitiv este foarte des făcut după Paște, când rămân ouă roșii și nimeni nu se încumetă să le arunce. Sunt multe rețete de ouă umplute, dar aceasta este, cu siguranță, cea mai simplă și populară.

Ai nevoie de:

6 ouă
4 linguri de maioneză
1 linguriță de muștar
Sare
Piper
Boia afumată
Ceapă verde

Fierbe bine ouăle și decojește-le, apoi taie-le în jumătăți. Gălbenușurile amestecă-le cu maioneza, muștarul și condimentele. Ar trebui să obții o pastă fină. Umple albușurile cu această compoziție și ornează-le cu boia afumată și ceapă verde tocată foarte mărunt.

Le poți servi cu pâine prăjită sau simple.

Oua umplute

Ouă umplute ardelenești

Rețeta de ouă umplute din Ardeal este diferită de cea tradițională clasică. În această zonă se face un sos de maioneză cu smântână, care se toarnă peste ouăle umplute. Este un preparat inedit, dar delicios.

Ai nevoie de:

10 ouă
150 g de pate
200 g smântână
1 lingură muștar
Sare
Piper proaspăt măcinat

Pune 9 din cele 10 ouă la fiert în apă și lasă-le cam 8 minute pe foc după ce apa a început să clocotească. Scurge apa după ce au terminat de fiert și pune în cratiță apă rece. Lasă ouăle să se răcească în apă.

Între timp, pregătește maioneza din oul rămas. Pune oul întreg într-un bol și bate cu mixerul bine. Adaugă muștar și sare și continuă să mixezi. Adaugă uleiul în fir subțire și când maioneza e gata, amestec-o cu smântâna.

Decojește ouăle și taie-le în jumătate, păstrând gălbenușurile într-un castron. Pisează bine cu o furculiță gălbenușurile, adaugă pateul și 2 linguri din amestecul de maioneză cu smântână. Adaugă sare și piper, după gust.

Umple ouăle cu pasta formată și întoarce-le cu umplutura în jos pe un platou sau farfurie. Adaugă deasupra sosul de maioneză cu smântână și decorează cu pătrunjel sau boia de ardei dulce.

Oua umplute

Rețeta clasică de ouă umplute

Reţeta clasica de oua umplute este una simplă și tradițională, dar care poate fi adaptată în funcție de preferințele culinare ale fiecăruia. Iată cum se prepară ouăle umplute:

Ingrediente:

6 oua fierte tari
4 linguri de maioneza
1 lingură de muștar
sare și piper după gust
pătrunjel proaspăt pentru decor

Fierbe ouăle timp de aproximativ 10 minute până când sunt tari. Lasă-le sa se răcească și apoi curăță-le de coajă.

Taie ouăle pe jumătate pe lungime și scoate gălbenușurile cu grijă. Așează gălbenușurile într-un castron și amestecă-le cu maioneza, muștarul, sarea și piperul până când obții o pastă omogenă.

Umple jumătățile de ou cu această pastă și presară deasupra pătrunjelul proaspăt tocat mărunt.

Servește ouăle umplute la temperatura camerei sau după ce le-ai ținut la frigider pentru a se răci și întări.

Opţional, poți adăuga și alte ingrediente în pasta de umplutură, cum ar fi brânză proaspătă, ton, ceapă verde sau castraveți murați, pentru un gust mai complex și mai savuros.

Ouă umplute cu ciuperci

Cine iubește ciupercile va adora această rețetă. Este una dintre cele mai celebre de rețete de ouă umplute. Ciupercile sunt ideale pentru acest preparat și le poți combina, folosind mai multe tipuri.

Ai nevoie de:

6 ouă fierte
Sare
Piper
1 cutie de ciuperci la conservă
Pudră de usturoi
1 gălbenuș de ou crud
Ulei
1 linguriță de muștar
Zeamă de lămâie

Se fierb ouăle, se curăță de coajă și se taie pe lung. Se scot gălbenușurile și se lasă deoparte. Se prepară o maioneză din gălbenușul de ou crud, muștar și zeamă de lămâie. Se asezonează și se amestecă cu gălbenușurile fierte și cu ciupercile tocate mărunt.

Se condimentează cu pudră de usturoi și se umplu albușurile fierte. Se ornează cu ceapă verde tocată mărunt.

Oua umplute

Ouă umplute cu cremă de brânză

Un aperitiv perfect pentru masa de Paște, aceste ouă umplute cu cremă de brânză sunt deliciul oricărei mese festive. Poți opta pentru cremă de brânză aromatizată cu verdețuri, cu boia afumată sau poți adăuga alte ingrediente în ea.

Iată o rețetă simplă și rapidă:

6 ouă
200 g cremă de brânză
5 castraveciori murați mici
2 căței de usturoi
1 legătură ceapă verde
Sare
Piper

Ouăle se fierb, se decojesc și se taie pe jumate, scoțând gălbenușurile. Acestea se pisează cu o furculiță și se amestecă cu crema de brânză, castraveciorii murați și tocați mărunt, ceapa verde tocată mărunt, usturoiul ras, sare și piper.

Cu această compoziție se umplu albușurile fierte și se ornează totul cu pătrunjel tocat mărunt sau măsline fără sâmburi.

Oua umplute

Ouă umplute cu ficat de pui

Mulți oameni fac ouăle umplute cu pate de pui. Au un gust bun, este un aperitiv ușor de făcut și este foarte cremos, ideal pentru a fi mâncat cu o felie de pâine prăjită.

Ai nevoie de:

5 ouă fierte
40 de grame de unt
120 de grame ficățel de pui
1/2 ceapă roșie
1 lingură de ulei
1 cățel de usturoi
Sare
Piper
Cimbru

Se prepară pateul de ficat de pui pentru început. Se pune uleiul și untul într-o tigaie și se adaugă ceapa tocată mărunt. Ficățeii se spală și se curăță, apoi se pun la prăjit. Se adaugă usturoiul pisat mărunt, sare, piper și cimbru. Când ficățeii s-au gătit, se ia tigaia de pe foc și se lasă la răcit.

Se pune totul într-un robot de bucătărie și se amestecă bine. Se lasă pateul de ficat de pui la frigider să se întărească. Între timp, se fierb ouăle, se decojesc și se taie pe jumătate. Gălbenușurile se pisează și se amestecă cu pateul, sare și piper. Se umplu jumătățile de albuș cu amestecul de pateu și gălbenușuri și se ornează cu pătrunjel tocat mărunt sau boia de ardei.

Se lasă la frigider până se servesc.

Pentru aceste rețete de ouă umplute, asigură-te că folosești ouă proaspete. Maioneza pe care o folosești la umpluturi o poți face acasă, pentru un plus de savoare. Adaugă puțină zeamă de lămâie în aceste compoziții cu care umpli ouăle, ca preparatul să nu fie grețos. Servește ouăle umplute cu legume precum roșii, castraveți, ardei gras sau ridichi.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Domeniul în care e mare nevoie de angajați. „Cu cât ajungi mai sus și salariul probabil va fi mai sus”
Domeniul în care e mare nevoie de angajați. „Cu cât ajungi mai sus și salariul probabil va fi mai sus”

Este mare nevoie de oameni în domeniul ospitalier, recunosc managerii marilor lanțuri hoteliere. Angajatorii încearcă să îi atragă pe tineri cu salarii competitive, iar unii dau semne că ar prefera să rămână acasă.  

Descoperire încântătoare în Sibiu. Oamenii se adună în parcuri să le vadă
Descoperire încântătoare în Sibiu. Oamenii se adună în parcuri să le vadă

Descoperire încântătoare la Sibiu. Ajutate și de localnici, veverițele s-au înmulțit și au invadat zonele verzi, spre bucuria copiilor.

„E mai bine să bei o bere în plus decât una în minus. Scapi și de foame”. Ce efecte are consumul acestei băuturi
„E mai bine să bei o bere în plus decât una în minus. Scapi și de foame”. Ce efecte are consumul acestei băuturi

Berea pare să nu mai fie chiar la ea acasă în Germania. Interesul nemților pentru băutura spumoasă a tot scăzut în ultima vreme, invers proporțional cu prețul.  

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.