Ce conține un ou, vedeta preparatelor de Paște. Beneficiile sale sunt surprinzătoare
Este un aliment simplu, dar foarte complex ca valoare nutritivă. Vorbim despre ou, vedeta bucătăriilor noastre, în aceste zile. Ce beneficii are consumul de ouă, dar și unde e recomandat să punem limita, aflăm imediat, la "Doctor de bine".
Când spunem Paște, ne gândim la ouă roșii. Oul este o esență de nutrienți, un aliment cu valoare nutritivă crescută, preț abordabil și puține calorii. Deși e mic ca volum, oul ține de foame mult timp. În ouă avem proteine etalon, cu bioeficiență maximă pentru sinteza de țesuturi noi.
Indicele de utilizare a proteinelor este de 94% pentru ou, pentru lapte 84%, peștele are 76% și carnea de vită 74%. Un ou de aproximativ 50 de grame conține 80 de calorii repartizate astfel: 65 de calorii în gălbenuș și 15 calorii în albuș. Are 6,3 grame de proteine- 60% prezente în albuș și reprezentate în principal de albumină.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Oul are toată gama de vitamine B
Conține 5,3 grame de grăsimi, prezente exclusiv în gălbenuș, din care 200 de miligrame este colesterol. Oul nu are glucide și nici fibre, dar are vitamina A și D, prezente exclusiv în gălbenuș și tot grupul de vitamine B, inclusiv B12 și acid folic.
Un ou acoperă 30% din doza zilnică de Omega 3. Culoarea gălbenușului este dată de hrana pe care o primește găina, în schimb culoarea cojii oului ține de rasa animalului. În concluzie, despre ou, numai de bine.