Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Your browser doesn't support HTML5 video.

Elevi de la o școală din Capitală, intoxicați cu substanțele folosite pentru dezinsecție

A fost alertă mare în Capitală! 18 copii de la o şcoală din sectorul 4 au ajuns la spital după ce li s-a făcut rău în timpul orelor.

În total, 500 de elevi au fost evacuaţi de pompieri. Cei mici s-ar fi intoxicat cu substanţele folosite pentru igienizare.

Reprezentanţii DSP au ajuns de urgenţă acolo, iar potrivit acestora, angajaţii firmei care a făcut dezinfecţia ar fi utilizat incorect substanţele. În urmă cu puţin timp, Ministerul Sănătăţii a anunţat că şcoala va fi închisă pentru următoarele 3 zile.

După ce la Școala 133 din sectorul 4 au fost confirmate mai multe cazuri de gripă au fost luate măsuri de igienizare. Şcoala a anunţat primăria, iar luni seară o firmă specializată a făcut operaţiuni de dezinfectare, dar şi de dezinsecţie. În clădire învață aproximativ 1.000 de copii împărţiţi în două ture. Alarma s-a dat pentru elevii care au mers la cursuri după-amiaza.

Până să ajungă pompierii şi să evacueze întreaga şcoală, 4 copii din clase diferite au ajuns la cabinetul şcolii cu senzaţii de greaţă, dureri de cap şi ameţeli.

Reprezentanţii primăriei au încercat să explice situaţia.

Cristian Zarescu, purtător de cuvânt al primăriei sectorului 4: „Au fost făcute operaţiunile seara. În prospect scria că trebuie să se aştepte 6 ore. Am aşteptat. Dimineaţă s-a făcut curăţenie şi s-a aerisit şi nu-mi explic cum de numai copiii de după amiaza s-au simţit rău şi cei de dimineaţă nu.”

Primele nereguli au fost depistate de reprezentanţii Inspecţiei sanitare a Ministerului Sănătăţii care au verificat documentele în baza cărora s-a făcut igienizarea. Aceştia spun că în hârtii nu sunt precizate ora când s-a făcut operaţiunea, nici cantitatea de substanţe folosite şi nici concentraţia lor.

Cât despre faptul că elevii din prima serie nu s-au simţit rău, inspectorii au constatat că dimineaţa cursurile au durat doar o oră şi jumătate.

 

Citește și

Citește mai mult