Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mâncarea românească, aleasă printre cele mai gustoase din lume. Care sunt cele mai apreciate preparate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Se pare că nu doar nouă ne place mâncarea românească. Dimpotrivă! Specialitățile noastre s-au clasat pe locul 4 într-un top internațional de profil. Clasamentul a fost realizat pe baza notelor date de clienți, care au încercat preparate din diverse țări.  

În cazul României, cei mai faimoși sunt micii. În bucătăria unui restaurant românesc din București se pregătesc zilnic sute de porții tradiționale.

Iustin Manea, bucătar chef: ”Românești? Putem începe cu sarmale, pastrame de oaie, ciolan de miel. Probabil gustul și, foarte important, materia primă autohtonă, nu lucrăm cu materie primă din import”.

Printre preparatele românești cele mai votate din top se numără mititeii, care se fac în acest restaurant la ordinea zilei.

”Vând în jur de 200 kg de mici pe zi. Este un amestec de trei feluri de carne, porc, vită, oaie, condimente, lăsați la macerat, după care, bineînțeles, puși pe un grătar încins, când sunt aproape de final, cum sunt aceștia. Berea e bună și pe mici și la masă. Străinii sunt curioși să îi încerce, am înțeles din feedback-ul lor, sunt chiar pe gustul lor”.

Citește și
Mancare
Excesul de mâncare poate afecta grav ficatul. „Pacienții vin foarte târziu la doctor”

Străinii se dau în vânt și după cozonac, borș, pască și mămăligă.

Turiștii străini, plăcut surprinși de gustul puternic al mâncărurilor românești

Iar în topul produselor autohtone lăudate găsim urda, cașul de oaie, brânza de burduf, cașcavalul afumat și salamul de Sibiu. România a obținut 4,57 din 5 puncte. Cei care au votat au ales 30 de feluri de mâncare, băuturi și produse alimentare specifice și le-au notat.

Clasamentul a fost întocmit pe baza mediei acestor punctaje. Pe primul loc se află Italia, pe doi Grecia, urmează Spania și România. Astfel, țara noastră a reușit să fie puțin peste Franța.

Chef Foa: ”Eu cred că mâncarea românească e mâncare de suflet, gătită încet, bazată pe sezon, aici este cheia, pentru că sezonul oferă gust, oferă diferite lucruri în materie de carne, legume, ierburi proaspete și faptul că dăm timp mâncării, o gătim încet, să explodeze aromele, să fie suculentă cărnița, frageda, să se sfărâme”.

În plus, turiștii străini sunt surprinși plăcut de gustul puternic al mâncărurilor românești și dau note mari pe site-urile restaurantelor.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult