(P) Energie și vitalitate la 100% pentru echilibrul tău optim

adv

Ne aflăm în plin sezon de toamnă, zilele reci și întunecate ne determină să petrecem mai mult timp în interior, iar lipsa de motivație și energia scăzută fac echipă bună cu canapeaua confortabilă.

Chiar dacă vremea de afară nu ne încurajează să ieșim din casă, activitatea fizică rămâne la fel de importantă, indiferent de sezon. Mai mult decât atât, mișcarea făcută cu regularitate ne ajută să ne păstrăm organismul sănătos și ține la distanță virusurile sezoniere.

Conceptul de „a fi în formă” nu trebuie să rămână un aspect pe care să îl avem în vedere doar în lunile calde ale anului. Pentru aceasta, este nevoie să ne depășim barierele și să înlocuim lipsa motivației, cu obiceiuri sănătoase, precum adoptarea unei diete echilibrate, bazate în special pe produse neprocesate, fructe, legume, proteine și carbohidrați și integrarea în rutina zilnică a activității fizice.

Domnul doctor Alin Popescu, medical advisor Alevia, ne oferă câteva idei despre cum ne putem păstra motivația și vitalitatea, indiferent de sezon, dar și cum ne putem schimba stilul de viață sedentar, pentru a ne redobândi sănătatea.

Care sunt beneficiile unui stil de viață activ?

Exercițiile fizice nu sunt recomandate doar pentru a ne menține corpul la o greutate optimă. Dacă alegem să începem ziua cu un mers alert prin parcul din apropierea casei, poate fi o modalitate prin care ne putem energiza și da un boost metabolismului, în timp ce dacă optăm pentru un antrenament seara, după programul de lucru, putem diminua stresul acumulat pe parcursul zilei. De asemenea, la fel de importantă ca mișcarea, expunerea la lumina soarelui eliberează neurotransmițătorii (ex. serotonina, dopamina), proces care îmbunătățește starea de spirit, însă principalul efect benefic studiat al luminii solare este abilitatea de a stimula sinteza de vitamină D.

Citește și
(P) Cum recunoști o pereche originală de cizme UGG
(P) Cum recunoști o pereche originală de cizme UGG
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Știm că activitatea fizică ne ajută să arătăm mai bine. Ne ajută însă sportul și din punct de vedere mental? Să avem o dispoziție mai bună? Să depășim mai bine momentele în care suntem stresați?

Când facem mișcare, corpul eliberează substanțe chimice, cunoscute sub numele de endorfine. Acestea interacționează cu receptorii din creier, reduc percepția asupra durerii și ne ajută să avem o stare de spirit mai bună. Mai multe studii arată că persoanele care practică un sport în mod regulat se bucură de o mai bună dispoziție. Sportul reușește să ne scoată din zona de confort și ne forțează să ne canalizăm atenția către ceea ce facem în acel moment, totodată, întărește mușchii și îmbunătățește bunăstarea generală a organismului. În acest context, este ușor să începi să faci sport și să te bucuri de atât de multe beneficii.

Este adevărat, pe termen lung vor fi și perioade în care organismul nostru se poate simți mai slăbit sau temperaturile scăzute ne vor face mai degrabă să rămânem în casă, însă din fericire, putem găsi soluții care să ne ofere echilibru. Pe lângă un regim alimentar complet și variat, putem apela și la suplimentele alimentare naturale, produse ce conțin vitamine, minerale, ingrediente pe bază de plante, aminoacizi și enzime care ne pot oferi toți nutrienții de care avem nevoie.

Un exemplu de supliment alimentar pe care îl putem integra în dieta zilnică este Nutrinergic, cea mai complexă formulă Alevia. Acesta include mixul complet de micronutrienți, vitamine și minerale din sursă naturală, pentru a întregi spectrul de necesități esențiale ale organismului atât în perioadele cu aport redus de nutrienți, cu efort intens, cât și în cele de convalescență. Conține 70 de ingrediente active (vitamine și minerale de la A la Z, mixuri de legume, fructe, alge și ciuperci, extracte standardizate) care asigură necesarul zilnic de nutrienți esențiali pentru activitățile normale, dar și în stări de deficit și necesități crescute ca oboseală, astenie, lipsă de energie, convalescență, suprasolicitate fizică și intelectuală.

Mișcarea are efecte pozitive asupra poftei de mâncare și a digestiei? Cum? Ne ajută să luăm decizii mai potrivite din punct de vedere alimentar?

Adoptarea unei diete sănătoase și echilibrate, însoțită de exerciții fizice practicate cu regularitate sunt esențiale atât în menținerea sănătății fizice și mentale, cât și pentru bunăstarea generală. Nu numai că acestea sunt eficiente în prevenirea creșterii în greutate, însă ajută la menținerea unei greutăți corporale optime. Sistemul nostru digestiv este responsabil pentru descompunerea alimentelor și furnizarea de energie pentru restul corpului, iar stresul, o dietă nesănătoasă și un stil de viață sedentar pot conduce la o gamă largă de tulburări digestive, cum ar fi constipația și balonarea. Activitatea fizică poate ajuta la ameliorarea afecțiunilor digestive și permite organismului să absoarbă nutrienții mai eficient. Totodată, alimentația adecvată și mișcarea sunt asociate și cu îmbunătățirea calității somnului și a dispoziției.

În plus, recomand includerea în dietă a suplimentelor alimentare naturale care pot ajuta garantat organismul în ameliorarea stărilor de oboseală sau epuizare fizică și psihică. Din gama de suplimente Alevia recomand Vitamine și Minerale Forte datorită formulei complexe cu extracte standardizate din plante (Ginkgo biloba, Guarana, Ginseng) și a mixului complet de vitamine de la A la Z. Produsul este disponibil în variantă solubilă, pentru o absorbție rapidă, este excelent pentru regimul alimentar al persoanelor vegetariene și, totodată, oferă energie organismului și contribuie la creșterea performanțelor fizice și mentale.
--------------------
Alevia este o companie românească din Bucovina, înființată în anul 1994, producătoare de suplimente alimentare, creme, gustări sănătoase și ceaiuri. De-a lungul celor 27 de ani de experiență s-a dezvoltat constant și a reușit să obțină formulele cele mai eficiente pentru sănătatea românilor, astfel încât consumatorii să își poată descoperi echilibrul optim și să-și poată atinge potențialul maxim. Un nou echilibru, mai bun, mai sănătos, mai productiv.

Specialiștii Alevia sintetizează puterea terapeutică a plantelor în suplimente și produse naturale care să te ajute să fii bine, în formă și cu poftă de viață. Dr. Alin Popescu, medic primar medicină sportivă, care are și competențe în management sanitar și apifitoterapie, s-a alăturat misiunii Alevia în calitate de medical advisor, pentru a duce mai departe puterea naturii în folosul oamenilor și a stării lor de bine și a-i ajuta să ducă o viață mai sănătoasă, prin obiceiuri zilnice simple.

Articol recomandat de sport.ro
Fostul star al fotbalului englez, de nerecunoscut | FOTO
Fostul star al fotbalului englez, de nerecunoscut | FOTO

Acest articol este un material publicitar al cărui conținut a fost realizat în mod independent de o terță parte, fără răspunderea editorială şi sub supravegherea PRO TV S.R.L.

Citește și...
(P) Rețeaua aBeauty Clinique deschide în Oradea o nouă clinică de estetică
(P) Rețeaua aBeauty Clinique deschide în Oradea o nouă clinică de estetică

Pe 1 iulie 2021 rețeaua aBeauty Clinique a deschis oficial o nouă clinică de estetică în Oradea, brandul consolidându-și poziția de lider în România și fiind în continuare cea mai mare rețea de clinici de estetică neinvazivă și beauty din țară.

(P) Cum recunoști o pereche originală de cizme UGG
(P) Cum recunoști o pereche originală de cizme UGG

Cizmele UGG au devenit vedetele sezonului rece în ultimii ani, asta pentru că oferă protecție și căldură sporită picioarelor chiar și la cele mai joase temperaturi.

(P) Electrocasnice pentru casă și bucătărie de la Morphy Richards, de acum disponibile și în România
(P) Electrocasnice pentru casă și bucătărie de la Morphy Richards, de acum disponibile și în România

Morphy Richards, brandul internațional de electrocasnice pentru casă și bucătărie din Marea Britanie, a anunțat astăzi lansarea pe piața din România. Momentul marchează, totodată, și expansiunea brandului în Europa de Est.

(P) 3 ținute în care să integrezi cu succes o pereche de ghete damă
(P) 3 ținute în care să integrezi cu succes o pereche de ghete damă

Te-ai gândit la ținutele pe care urmează să le porți în acest sezon? Nu este deloc dificil să te îmbraci la modă, însă poate fi complicat să alcătuiești o ținută de iarnă care să cuprindă și încălțămintea ideală.

Recomandări
România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa
România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa

Pentagonul pregătește mult timp livrările de muniție către Ucraina, iar armele americane au un traseu bine stabilit prin Europa pentru a ajunge în posesia trupelor ucrainene.

Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. 
Batavul caută sprijinul Turciei
Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. Batavul caută sprijinul Turciei

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că speră că următorul secretar general al NATO va acorda prioritate preocupărilor legate de terorism ale Turciei în timpul întâlnirii de vineri cu Mark Rutte, favorit pentru a prelua postul.